VIDEO | Am fost cu hidrobicicleta în Parcul Drumul Taberei. Când nu ia apă, e ok. Când ia apă, vin băieții cu aspiratoarele. Bonus: gașcă mare, cât pe ce să se scufunde

16 mai 2023
6177 Afișari
VIDEO | Am fost cu hidrobicicleta în Parcul Drumul Taberei. Când nu ia apă, e ok. Când ia apă, vin băieții cu aspiratoarele. Bonus: gașcă mare, cât pe ce să se scufunde
VIDEO | Am fost cu hidrobicicleta în Parcul Drumul Taberei. Când nu iau apă, e ok. Când iau apă, vin băieții cu aspiratoarele. Bonus: gașcă mare, cât pe ce să se scufunde. Sursa foto: B365

Luni a fost prima zi de sezon estival în Parcul Drumul Taberei, așa că zeci de bucureșteni au ieșit să se plimbe cu bărcile și hidrobicicletele, printre care și eu, împreună cu prietenii mei.

Coadă de 40 de minute pentru o plimbare de 30

Ieri, pentru că abia se deschisese debarcaderul din Parcul Drumul Taberei, plimbările cu hidrobicicletele și bărcile au fost gratuite. Tocmai de aceea, zeci de bucureșteni au stat la coadă pentru a da câteva ture de lac.

Coadă la debarcaderul din Drumul Taberei
Coadă la debarcaderul din Drumul Taberei. Sursa foto: B365

Din păcate, nu aveai cum să mergi mai mult de 30 de minute cu bărcile, pentru că în unele intra apă. Ce-i drept, nu multă, dar suficientă încât să devină inconfortabil și să îți uzi puțin adidașii.

În momentul în care bărcile se întorceau la debarcader, acestea erau curățate de angajați cu aspiratorul pentru a fi scoasă apa.

Noi am stat aproximativ 40 de minute la coadă, așteptând să vină o barcă în care să ne urcăm. Erau destul de multe pe lac, însă erau și mulți oameni care își doreau să se plimbe. După așteptarea îndelungată ( așa ni s-a părut nouă), am pornit și ne-am plimbat cam 30 de minute.

Am dat câteva ture de lac, am văzut o rață foarte drăgălașă care se bucura de apă și am făcut câteva poze. Ne-am luat și la întrecere cu lebedele (hidrobicicletele) care erau mult mai rapide decât hidrobicicletele de patru persoane.

Rățușca simpatică de pe lac
Rățușca simpatică de pe lac. Sursa foto: B365

Erau atât hidrobiciclete, cât și bărci cu vâsle. Noi am ales hidrobicicletele pentru că erau mult mai ușor de manevrat. S-a meritat febra musculară de după.

Era de câteva ori să facem accident cu alte bărci din cauză că erau destul de multe pe lac, dar am reușit să le evităm.

„Aveți un șervețel?”

În timp ce ne plimbam cu hidrobicicletele, am observat un grup de adolescenți pe seama cărora ne-am amuzat. Erau 7 sau 8 persoane într-o hidrobicicletă de 4. Din acest motiv, hidrobicicleta lor era aproape scufundată ( sau cel puțin așa părea de la distanță). Ulterior, aceștia s-au băgat cu hidrobicicleta sub o fântână, astfel intrând și mai multă apă în barcă.

Aceștia țipau la fiecare grup de persoane care trecea pe lângă ei, întrebându-i pe oameni: „Aveți un șervețel?”. Nu știm dacă aveau nevoie de servețele pentru a șterge barca sau pentru a-și șterge adidașii, însă nimeni nu a putut să îi ajute.

Un prieten de-al meu chiar a făcut o remarcă în momentul în care am fost întrebați dacă avem un șervețel, spunându-le:

Aveți probleme mai mari decât șervețelul.”

El se referea la faptul că barca lor părea că se scufundă și că un șervețel chiar nu ar fi remediat în niciun fel situația.

Per total, a fost o experiență frumoasă, noi chiar ne-am distrat. Cu siguranță vom mai merge și atunci când plimbările vor costa.

Tariful este de 15 lei ora, iar debarcaderul funcționează zilnic în intervalul orar 11:00 – 21:00. Mai jos am atașat și regulamentul debarcaderului.

Regulament debarcader Parc Drumul Taberei
Regulament debarcader Parc Drumul Taberei. Sursa foto: B365

Te-ar putea interesa și:

Cookies