VIDEO | Altercație pe străzile din București. Un șofer agresiv a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă de polițiști

04 mai 2022
2799 Afișari
VIDEO | Altercație pe străzile din București. Un șofer agresiv a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă de polițiști
VIDEO | Altercație pe străzile din București. Un șofer agresiv a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă de polițiști | Sursă foto: Captură Facebook-Sindicatul Politistilor- Sidepol București

Un șofer agresiv din București, ce tocmai plecase de la locul unui accident, a refuzat să se legitimeze în fața polițiștilor, devenind recalcitrant și începând să amenințe.

Un șofer agresiv din București a refuzat să se legitimeze, după ce fugise de la locul unui accident

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a transmis că evenimentul a avut loc în data de 2 mai 2022, pe străzile din București.

După ce a fost implicat într-un accident auto, șoferul a părăsit locul cu pricina, în încercarea de a scăpa de consecințe.

În urma unei sesizări, făcută ce persoana a cărei mașină fusese lovită, un echipaj de poliție din cadrul Secției 20, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-a prezentat la fața locului.

A încercat să fugă cu mașina de polițiști

După ce a fost oprit de agenții de poliție acesta a început să amenințe, având o atitudine agresivă și ostilă.

Șoferul a refuzat să se legitimeze sau să prezinte permisul, talonul și asigurarea. Pe lângă asta, a încercat să fugă de lângă polițiști cu mașina, chiar dacă i-sa spus în repetate rânduri să oprească motorul și să coboare.

Pentru a nu îi permite acestuia să fugă de la fața locului polițiștii au spart geamul autovehiculului și l-au scos forțat pe șofer din mașină. Conducătorul a fost imobilizat și condus la sediul secției de poliție.

Sindicatul Polițiștilor (Sidepol) a publicat pe pagina de Facebook, o listă o situațiilor în care polițiști pot legitima cetățenii:

  • Persoana respectivă încalcă legea, ori există bănuiala că se pregătește să comită o faptă ilegală,
  • Există bănuiala rezonabilă că acesta a fost prezent la locul unde a avut loc o infracțiune, ori are informații despre autor, coautor sau despre bunurile ce au legătură cu fapta,
  • La solicitarea agentului de poliție, cetățenii au obligația de a arăta actele de identitate, pentru controale de rutină.
Cookies