VIDEO | Al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, Pasajul Berceni, are tablierul circular montat complet

09 mai 2022
427 Afișari
VIDEO | Al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, Pasajul Berceni, are tablierul circular montat complet

Conform ultimilor informații CNAIR centralizate de CESTRIN, proiectul pasajului de la Berceni și dublarea centurii Capitalei pe aproape 3 km a ajuns la un stadiu de aproape 53% și, teoretic, conform contractului ar trebui finalizat în partea a doua a acestui an. În acest moment, Pasajul Berceni are tablierul circular montat complet, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Pasajul de la Berceni va fi al doilea pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei după cel de la Domnești.

Alte informații despre Pasajul Berceni:

  • S-a finalizat turnarea betonului la placa de suprabetonare aferentă rampei de urcare dinspre Jilava.
  • S-a finalizat armarea plăcii de suprabetonare și a fost turnat și betonul la rampa de coborâre spre Jilava.
  • S-au finalizat lucrările la pile și culee, la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.
  • Se montează predalele și a început realizarea armăturii plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Popești Leordeni.
  • A fost montat rostul de dilatare la rampa de coborâre spre Popești Leordeni și se lucrează la montarea rostului de dilatare aferent rampei de urcare dinspre Jilava.
  • Continuă lucrările de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Șoseaua Berceni și Centura Bucureștiului.
  • Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureștiului, la 4 benzi, spre Jilava.
  • Continuă devierea utilităților, lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401 și realizarea canalizării pluviale pe șoseaua Berceni.

„În ultimele 5 nopți, macaraua Hulk, care ridică până la 600 de tone, a fost folosită pentru montarea tablierului metalic al pasajului Berceni, respectiv inelul central, precum și tronsoanele de legătură între inelul central și rampele pasajului”, spune secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Pasajul suprateran de la Domnești va fi primul pasaj de tip Giratoriu suspendat ce va fi finalizat pe Centura Capitalei.

Un alt pasaj de tip giratoriu suspendat cu o formă mai alungită se construiește acum la intersecția centurii cu Olteniței.

Un al treilea pasaj va fi la intersecția Centurii cu DJ301-Cernica.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies