VIDEO | Acoperișul Halei Laminor devine parc fotovoltaic. Rober Negoiță, agitat și dichisit pe coama casei: „Știți câtă energie va produce? Multă energie!”

11 mai 2023
669 Afișari
VIDEO | Acoperișul Halei Laminor devine parc fotovoltaic. Rober Negoiță, agitat și dichisit pe coama casei: „Știți câtă energie va produce? Multă energie!”
VIDEO | Acoperișul Halei Laminor devine parc fotovoltaic. Rober Negoiță, agitat și dichisit pe coama casei: „Știți câtă energie va produce? Multă energie!” | Sursă foto: Facebook-PS3

Primăria Sectorului 3 a început amenajarea unui parc fotovoltaic pe acoperișul halei istorice Laminor, recent restaurată. Aici va si produs echivalentul energie electrice consumate de circa 1.000 de apartamente.

Acoperișul Halei Laminor devine parc fotovoltaic

Pentru a produce energie verde, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat miercuri, 10 mai 2023, că acoperișul Halei Laminor va fi acoperit de panouri fotovoltaice. Montarea acestora a început deja, după cum se poate observa în imaginile publicate pe Facebook de edilul din S3.

Astfel că, acoperișul uneia dintre cele mai mari hale din țară va fi transformat într-un parc fotovoltaic ce va produce energia electrică echivalentă consumului a 1.000 de locuințe, după cum transmite PS3.

Montarea panourilor a fost începută pe o parte a acoperișului ce are o suprafață de 70.000 de metri. În următoarele, mai mult de un hectar din suprafața acoperișului va fi acoperită de asemenea panouri. Sistemul pe care PS3 îl montează va produce peste 3MW/h.

Administrația publică a informat că energia electrică ce va fi produsă urmează să acopere necesitățile halei. Diferența urmează să introdusă în rețeaua de curent a Bucureștiului.

Acoperișul acestei clădiri va fi acoperit cu panouri fotovoltaice. Puterea instalată va fi de 3MW. Asta înseamnă multă energie electrică ecologică. Mai ales pentru că ne aflăm într-o perioadă în care prețurile la energie au explodat, trebuie să producem cât mai multă energie verde, a declarat Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Hala Laminor are o lungime de 500 de metri și o lățime de 180 de metri. Parte din ansamblul industrial „Malaxa”, înființat în 1921 de Nicolae Malaxa, hala se află printre cele mai mari clădiri din România. Este o clădire istorică ce a fost realizată de către celebrul arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă.

Hala a fost reabilitată și consolidată de Primăria Sectorului 3 în anul 2022, găzduind acum diverse evenimente ample. Cel mai recent eveniment organizat în incinta clădiri a fost „Ghidul Miresei”, cel mai mare târg de nunți.

Cookies