VIDEO | A0 Sud până la A2 n-are cum să fie gata vara asta, conform promisiunilor, avertizează Asociația Pro Infrastructură. Care sunt cele mai mari probleme

20 iun. 2024
3400 afișări
VIDEO | A0 Sud până la A2 n-are cum să fie gata vara asta, conform promisiunilor, avertizează Asociația Pro Infrastructură. Care sunt cele mai mari probleme
VIDEO | A0 Sud până la A2 n-are cum să fie gata vara asta, conform promisiunilor, avertizează Asociația Pro Infrastructură.. Care sunt cele mai mari probleme | Sursă foto: Asociația Pro Infrastructură - Facebook

După ce Cristian Pistol (directorul CNAIR) a anunțat că lucrările la Lotul 3 al A0 Sud ar urma să fie gata în septembrie în loc de august, Asociația Pro Infrastructură anunță că, în scurt timp, deschiderea traficului în 2024 va deveni imposibilă. Acest lucru de datorează întârzierilor ce au fost acumulate de grecii de la Aktor.

Ce spune Asociația Pro Infrastructură, despre Lotul 3 al A0 Sud, între A1 și DN6

În data de 18 iunie 2024, directorul CNAIR a transmis că, din pricina întârzierilor înregistrate pe șantierul lotului 3 al A0 Sud, inaugurarea segmentului cuprins între Bragadiru și Joița va fi amânată. Mai precis, deși inițial se anunțate finalizarea lucrărilor în august, noul termen este finalul lunii septembrie 2024.

Cu toate astea, Asociația Pro Infrastructură spun altceva. Aceștia anunță că, la cum merg lucrurile, în curând deschiderea în 2024 va fi doar un vis: 

Aktor, la un pas de imposibil. Ieri am filmat lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud între A1 și DN6 și, predictibil, am rămas iar cu un gust amar: grecii se apropie rapid de momentul în care deschiderea din 2024 va deveni imposibilă din punct de vedere tehnic.

După promisiunile total iresponsabile ale ministrului Grindeanu începute încă din februarie 2023, combătute vehement de noi, conform cărora Aktor va inaugura lotul în 2023, au urmat noi declarații războinice ale mai-marilor din MT și CNAIR că vom circula în august… 2024. S-au sucit, mai nou promit septembrie.

Reprezentații API au mai spus și că, un termen rezonabil pentru finalizarea lucrărilor ar putea fi decembrie 2024, având în vedere stadiul la care se află șantierul în acest moment.

Noi v-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie, POATE printr-o minune decembrie 2024. Dar, în ritmul văzut ieri pe șantier, în scurt timp și decembrie 2024 va deveni o țintă imposibilă, chiar și în sistem semi-profil, adică trafic 1×1 pe un singur sens al autostrăzii.

Te-ar mai putea interesa și:

Contractul cu firma Aktor (Grecia) a fost semnat în urmă cu cinci ani, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost deja depășit. Acesta ar fi fost aprilie 2024. Conform API, stadiul lucrărilor pentru cei 18 km dintre A1 și DN6 a ajuns la 65%.

Cu toate aste:

  • Rețelele electrice nu au fost mutate,
  • Există pasaje ce nu au fost începute.

Aceste două elemente fac ca deschiderea circulației să fie imposibilă.

Avem cu indulgență vreo 30% asfalt așternut pe un șantier schizofrenic cu nenumărate întreruperi, goluri inexplicabile, lucrări făcute parcă fără cap și fără coadă, poduri/pasaje pe jumătate finalizate, spații de servicii doar pe hârtie și în general o atmosferă de siestă, ca la început de sezon estival, transmit reprezentații API.

În finalul mesajului publicat pe contul de Facebook, Asociația Pro Infrastructură cere oficialilor din Ministerul Transporturilor și CNAIR (Sorin Grindeanu, Irinel Scrioșteanu și Cristian Pistol) să renunțe la vizitele pe șantier, care nu au un impact real.

În schimb, aceștia sunt încurajați să ceară antreprenorului grec deschiderea în decembrie 2024, în sistem semi-profil.

Cookies