VIDEO | A apărut reclama care se plimbă non-stop prin trafic. Ce este YOOH, ecranul de pe mașinile de ride-sharing, văzut în București și nu numai?

29 iun. 2022
890 Afișari
VIDEO | A apărut reclama care se plimbă non-stop prin trafic. Ce este YOOH, ecranul de pe mașinile de ride-sharing, văzut în București și nu numai?

În București pot fi văzute, mai nou, reclame în mers, la viteza mașinilor. Instalate pe capota autoturismelor de ride-sharing Uber și Bolt, ecranele difuzează încontinuu reclame și anunțuri.

YOOH este numele rețelei dinamice de ecrane digitale mobile care se plimbă permanent prin Capitală. Ecranele sunt conectate la o aplicație web care operează o platformă software ce poate administra campanii de promovare în doar câteva secunde.

Reclame digitale care se mișcă non-stop prin oraș, cu ajutorul flotelor de ride-sharing, sunt cel mai nou produs de pe piata publicității outdoor din România, prezentat oficial agențiilor media, anunță compania care rulează reclamele în mers.

 

100 de mașini cu ecrane performante parcurg zilnic mii de kilometri pe străzile din București

În marile orase precum București, unde viteza medie în trafic este de circa 22 de kilometri pe oră, șansele de a vedea cel puțin odată o reclama digital în decursul unei călătorii cresc exponential, de la o lună la alta, pe măsura vânzărilor de pe piața auto.

Din această primăvară, YOOH operează cu 100 de mașini în București, folosind flote de ride-sharing Uber și Bolt. Lunar se parcurg, în medie, 500 de mii de kilometri pe care rulează reclamă, ceea ce înseamnă un volum de circa 8 milioane de spoturi.

De luna aceasta, compania s-a extins cu 20 de mașini în Constanța.

Din toamnă, alte 20 de mașini vor începe să opereze în Cluj, iar în primul semestru al anului viitor flota va fi extinsă cu încă 100 de vehicule dotate cu ecrane digitale, mai anunță proprietarul platformei YOOH.

 

”Stăm foarte mult în trafic…”

Adrian Ionescu, antreprenorul care a construit acest produs, pe care-l numește revoluționar, susține că a pornit de la o constatare simplă.

”Viața de azi este într-o continuă mișcare. Dacă până acum aveam 2-3 lucruri de făcut într-o zi, azi avem 7-8. Suntem într-o permanentă criză de timp. Și suntem mereu pe drumuri. Mai precis, stăm foarte mult în trafic. Ne-am gândit să transformăm această situație din ceva care înseamnă timp pierdut intr-o oportunitate de business. Și ne-am dat seama că putem construi o platformă digitală de publicitate prin care să oferim brandurilor șansa de a profita de acest timp pentru a interacționa cu consumatorii.”, a afirmat Ionescu.

Alături de alți parteneri, Ionescu spune că a investit sute de mii de euro în cele mai noi ecrane digitale cu o rezoluție performantă. Aplicația software foloseste tehnologii de ultimă generație, pentru a oferi clienților cele mai elocvente date despre performanța spoturilor rulate, mai spune el.

Datele sunt optimizate permanent, iar toate difuzările de reclamă din platforma YOOH vor fi certificate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

„YOOH promite clienților săi servicii premium precum raportarea în timp real a numărului de difuzari si a impresiilor, vizualizarea pe hartă a fiecărei reclame și impresii ce conține date demografice sau targetarea audienței preferate”, se arată în comunicatul companiei.

Date legate de audiență și posibilitatea de a targeta demografic

Compania lucrează și la un modul de măsurare a audientei bazat pe solutia de localizarea inteligentă real-time, dezvoltată pentru prima dată în Europa în parteneriat cu unul din cei mai mari operatori mobile, Orange.

Pentru a măsura datele de audiență, YOOH va folosi localizarea prin GPS a ecranelor și, în acelasi timp, locația utilizatorilor de mobil ce sunt în apropierea rezonabilă a ecranul LED din trafic.

“Vom putea livra astfel, sperăm noi într-un interval de cîteva luni, date demografice precum distribuția pe sex, vârstă sau tipul de telefon folosit și venit, totul intr-o solutie care indeplineste toate standardele GDPR. Iar clienții noștri vor avea posibilitatea de a targeta geografic campanii folosind soluția de geofencing și își vor monitoriza real-time campaniile și a spoturile direct din ecranul principal”, afirmă Adrian Ionescu.

YOOH se defineste drept cel mai modern instrument de outdoor digital, capabil să ofere cel mai bun cost per mia de vizualizări de pe piața românească.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

 

 

Cookies