VIDEO | A apărut o nouă metodă de înșelăciune în apropierea Bucureștiului. Escrocii îți spun că ai probleme la acoperiș, după care te taxează

25 mart. 2023
5654 afișări
VIDEO | A apărut o nouă metodă de înșelăciune în apropierea Bucureștiului. Escrocii îți spun că ai probleme la acoperiș, după care te taxează
A apărut o nouă metodă de înșelăciune în apropierea Bucureștiului. Escrocii îți spun că ai probleme la acoperiș, după care te taxează. Sursa foto: Digi24

Mai mulți locuitori ai județului Ilfov au depus plângeri la poliție, după ce au fost înșelați de escroci.

Un bărbat a fost păcălit că acoperișul său este stricat și că are nevoie de reparații. După finalizarea lucrării, așa-zișii muncitori i-au cerut dublu față de suma stabilită inițial.

Acțiunea de înșelăciune a escrocilor a fost surprinsă pe camerele de supraveghere.

Escrocii au început să amenințe victima

Conform Digi24, victima escrocilor a fost un bărbat din comunca Corbeanca, județul Ilfov. Escrocii l-au abordat chiar în fața casei, spunându-i că are probleme la acoperiș.

Întreaga poveste a fost pusă de dinainte la punct, pentru a putea păcăli victima.

Bărbatul înșelat de escroci a declarat că:

Au folosit tot felul de elemente care au făcut-o să pară veridică, adică mi-au spus despre vecina care construiește casa din spate, mi-au spus despre vecinul din casa de alături de mine și că soția lui ar fi fost însărcinată vara asta, ceea ce era adevărat… Adică știau tot felul de elemente, care au dat o oarecare veridicitatea poveștii. Două aveau și salopete, deci au știut ce să folosească, ca să dea o aparență de oameni care lucrează în domeniu. Am scris împreună, câți metri liniari, cât costă un metru de lucrare, am ajuns la un preț comun de 2500 de lei, un preț mare, dar era o zi cu soare și o zi cu soare în care mi-am zis că uite, Dumnezeu vrea să rezolv eu toate problemele pe care le am eu cu acoperișul, și s-au apucat de lucrare.”

După ce au finalizat lucrarea, bărbații i-au spus că prețul s-a dublat. Victima a refuzat să le dea banii, așa că escrocii au trecut la amenințări.

Argumente de genul „ești cu familia în casă și e păcat să ne certăm, noi suntem mereu în zonă și nu vrem să fim supărați unii cu alții” și alte lucruri de genul acesta. Recunosc că am făcut greșeala și am cedat presiunilor.” a mai declarat victima

Bărbatul a ajuns să le dea în final suma de 6.000 de lei, pentru o lucrare de care nici măcar nu era sigur că avea nevoie.

În Ilfov au fost înregistrate 8 sesizări privind această metodă de înșelăciune, numai anul acesta

Polițiștii au spus că această metodă este folosită în toată țara, nu numai în București și împrejurimi.

Conform Digi24, zeci de români au povestit pe un blog cum au fost înșelați prin metoda „acoperișul”. Aceștia au fost convinși să plătească mii de euro, în unele cazuri chiar și de 10 ori mai mult decât prețul lucrării.

De la începutul anului și până în prezent, în Ilfov au fost înregistrate 8 sesizări de la oameni care au fost înșelați prin metoda „Acoperișul”, „Accidentul” sau „Apă-canal”.

Te-ar putea interesa și:

Cookies