Victoria Nuland, discurs dur cu trimiteri (și) la Victor Ponta: „Protejati parlamentarii corupți”

de:
03 oct. 2014
0 Afișari
Victoria Nuland, discurs dur cu trimiteri (și) la Victor Ponta:

Desi nu-i numeste pe acei lideri din Europa centrala, indicatiile date de Nuland duc catre Victor Orban si Victor Ponta, informează Hotnews.ro. De notat ca Ponta a avut saptamana trecuta o intalnire chiar cu Nuland. In discursul sau, Nuland a vorbit despre doua cancere care macina aceste tari din Europa centrala: coruptia si derapajul antidemocratic.

De asemenea, discursul subsecretarului de stat american vine in momentul in care in Romania are loc unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie din istoria moderna a tarii, „Dosarul Microsoft”, unde multinationale importante si politicieni si-au dat mana pentru fraudarea statului cu sute de milioane de euro. In dosar apar numele mai multor ministri, dar si al premierului Ponta.

Mai mult, Opozitia acuza PSD-ul ca tergiverseaza intentionat procedurile parlamentare in dosarul Microsoft pentru a-l apara pe premierul Victor Ponta. ACL arata, intr-un comunicat de presa, ca parlamentarii PSD blocheaza activitatea Senatului si Camerei Deputatilor, care ar trebui sa dea avizul pentru inceperea urmaririi penale pentru noua fosti ministri – un dosar in care un martor anonim a adus in discutie si numele lui Victor Ponta.

Presedintele SUA considera ca Ungaria este, alaturi de state precum Egipt, una dintre tarile unde societatea civila este supusa intimidarilor, potrivit transcriptului unui discurs sustinut de Barack Obama marti publicat de Casa Alba.

Cookies