Victor Rebengiuc se retrage: “Am 89 de ani, în curând o să am 90, nu mai merge!” Ultimul rol, în spectacolul “Tatăl” de la Teatrul Bulandra din București

09 iun. 2022
11523 Afișari
Victor Rebengiuc se retrage: “Am 89 de ani, în curând o să am 90, nu mai merge!” Ultimul rol, în spectacolul “Tatăl” de la Teatrul Bulandra din București
Victor Rebengiuc își anunță retragerea | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Actorul Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea, într-un interviu acordat Digi24. După 67 de ani de teatru și film, după sute de roluri, actorul Victor Rebengiuc a anunțat că rolul principal din spectacolul “Tatăl”, pe care îl putem aplauda vara asta la Bulandra, va fi ultimul său rol. 

VIDEO | Victor Rebengiuc: „Nu mai merge, gata! E ultimul rol”

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!

Avanpremiera spectacolului „Tatăl” de la Teatrul Bulandra din București, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00. Textul, care a primit în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi care a fost nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, iar Raluca Aprodu l-a adaptat pentru scenă.

Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide – din distribuţie fac parte Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Impresionanta carieră a lui Victor Rebengiuc

În timp, cariera actorului Victor Rebengiuc se întinde pe aproape șapte decenii. Este considerat unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru și televiziune din România. A debutat în cinematografie în  anul 1956, în lungmetrajul „Mândrie” (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul pentru totdeauna cu  rolul din „Pădurea spânzuraţilor” (în regia Liviu Ciulei).

De-a lungul acesteicariere, Victor Rebengiuc a avut peste 70 de roluri pe care le-a interpretat în filme, iar pe scene de teatru a dat viață altor 200 de personaje.

Cookies