ARHIVA B365

Premierul Ponta NU MAI PLEACĂ în vizită la Chișinău. Ponta se va întâlni cu ambasadorii la București

UPDATE Premierul Victor Ponta și-a amânat vizita-fulger la Chișinău invocând instabilitatea politică din Republica Moldova.

Premierul Victor Ponta se inatlneste marti, la ora transmiterii acestei stiri, cu ambasadorii acreditati la Bucuresti, au anuntat surse politice pentru Agerpres.

Ponta si-a anulat vizita neoficiala pe care urma sa o intreprinda marti in Republica Moldova pe fondul contextului politic postelectoral si negocierilor in vederea alcatuirii unui nou guvern la Chisinau, au declarat aceleasi surse pentru agentia de presa citata.

Presa de la Chisinau anunta marti dimineata ca prim-ministrul roman va intreprinde o „vizita fulger” in Republica Moldova, alaturi de alti oficiali europeni, pentru a discuta cu liderii partidelor parlamentare despre situatia politica din tara vecina.

Victor Ponta va face o vizită surpriză la Chișinău. De altfel, luni Administrația prezidențială a confirmat că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, programată pentru 22-23 ianuarie, va fi amânată, anunță Digi24.

Potrivit surselor Mediafax, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, despre „contextul politic postelectoral din Republica Moldova și negocierile în vederea alcătuirii unui nou guvern”, se arată într-un comunicat al președinției.

„Cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condițiile pentru vizita de stat a Președintelui României, programată inițial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova. În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chișinău a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern”, se mai arată în comunicat.

Secretarul general al Preşedinţiei Republicii Moldova, Ion Păduraru, spunea încă de săptămâna trecută că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău se amână pentru că Republica Moldova nu are încă un nou guvern şi nu a fost aleasă conducerea Parlamentului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button