ARHIVA B365

Victor Ponta, EXTERNAT din spital, rămâne în Turcia. Gabriel Oprea, propus prim-ministru interimar

UPDATE: După mesajul prim-ministrului Victor Ponta și Guvernul a transmis un comunicat în care se precizează că premierul își va relua activitatea normală în fruntea Guvernului în maximum 28 de zile.

„Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente și fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta își va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria. Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată în acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuțiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea și îi asigură pe toți cetățenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil”, anunță Guvernul.

Victor Ponta a scris într-un mesaj pe Facebook că a fost externat azi, însă își va putea relua activitatea în maximum 28 de zile.

„Azi medicii au decis ca pot fi externat, urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente. În maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni.

Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa). Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

d

Victor Ponta urmează să anunţe după expternarea din spital dacă va reveni în ţară sau va rămâne în Turcia pentru consultaţii periodice, anunță Realitatea Tv.

Urmează să se stabilească cine va conduce Guvernul în următoarele zile, întrucât delegarea lui Gabriel Oprea a expirat între timp și, practic, România nu mai are premier.

Până acum, Victor Ponta a transmis două mesaje din Istanbul, ambele pe un cont de socializare, în care a confirmat prezenţa în Turcia, dar şi succesul operaţiei la picior.

Facebook-ul, declaraţiile apropiaţilor din partid şi cele ale medicului care l-a însoţit pe în Turcia rămân singurele surse de informaţie în legătură cu interveţia chirugicală suferită de premier. Singura informaţie oficială a Guvernului, şi aceea publicată doar în Monitorul Oficial, a fost aceea că vicepremierul Gabriel Oprea îl înlocuieşte pe Victor Ponta în perioada 16 – 19 iunie.

Plecarea şefului Executivului a lăsat mai multe probleme nerezolvate la Guvern. Noul ministru al Transporturilor nu a fost desemnat, deşi Ioan Rus şi-a dat demisia, iar delegaţia FMI discută la Bucureşti pe tema noului Cod Fiscal, în absenţa premierului. Noul calendar al scumpirii gazelor furnizate populaţiei trebuia aprobat în Guvern săptămâna aceasta, dar şedinţa a fost amânată.

Victor Ponta nu va avea voie cel puţin trei săptămâni să calce şi să se sprijine pe piciorul la care a fost operat, susţin specialiştii ortopezi. Aceştia au completat că recuperarea completă va dura până la 6 luni. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button