REACŢIA lui Victor Ponta după ce Tăriceanu a fost pus sub urmărire penală. PNL îi cere DEMISIA

de:
24 mai 2016
0 Afișari
REACŢIA lui Victor Ponta după ce Tăriceanu a fost pus sub urmărire penală. PNL îi cere DEMISIA

„Deci lista celor de care Dl. Iohannis a vrut să scape cât mai repede ca să nu mai conteze propria sa incompetență: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu și acum Călin Popescu Tăriceanu din politica; Tiberiu Nițu, Alina Bica, Horia Georgescu – din instituții (George Maior a avut abilitatea să plece la timp)! Sau poate și Dan Condrea?!

Pe cine mai are Dl. Iohannis pe listă ca să știm cine se pregătește de audieri?

PS – și sigur că acum așteptăm să iasă Dl. Iohannis să ceară demisia lui Tăriceanu. Dacă fura niște case cu acte false putea să rămână în funcție, așa nici vorbă!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Blaga: Cred că Tăriceanu ar trebui să demisioneze de la șefia Senatului

PNL îi cere demisia lui Călin popesuc Tăriceanu. Cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi să își dea demisia din funcție, a spus copreședintele PNL Vasile Blaga.

„Nu m-am pronunțat niciodată asupra unui dosar aflat în instrumentarea magistraților. Nu o să o fac nici acum, dar în ceea ce îl privește pe președintele Senatului, de data aceasta, eu cred că cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă domnia sa este să își dea demisia din funcția de președinte al Senatului, pentru că, până la urmă, lezează interesele țării. Nu a mai fost niciodată o astfel de situație”, a declarat marți Vasile Blaga, la sediul PNL.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a arătat, la rândul său, că speră că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va avea bunul simţ să îşi dea demisia dacă acuzaţiile procurorilor DNA se vor adeveri, afirmând că liderul ALDE este „un mincionos notoriu”, cu sau fără urmărire penală.

„Mă întreb, pentru cine ar mai fi o surpriză în ţara asta, dacă Călin Popescu Tăriceanu ar minţi şi nu ar fi de mirare pentru nimeni faptul că declaraţiile sale într-o speţă sau alta sunt neconforme cu adevărul mai ales după ce de câţiva ani de zile de când serveşte cauza PSD sută la sută nu face altceva decât să creeze un front anti-justiţie, să spele orice fel de penal al PSD-ului sau prieten al PSD-ului prin exercitarea calităţii sale de preşedinte al Senatului. (…) În privinţa schimbării lui Tăriceanu, eu sper că va avea măcar acum bunul simţ să îşi dea demisia dacă lucrurile se vor adeveri, în sensul celor spuse de Parchetul de la Braşov”, a declarat, pentru MEDIAFAX, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că liderul ALDE este „un mincionos notoriu”, cu sau fără urmărire penală.

„Din păcate, acesta ocupă încă funcţia de preşedinte al Senatului, deşi, nu se ridică la standardul pe care această funcţie îl impune şi evident că veţi vedea în continuare o campanie întreagă de victimizare a acestui om făcută de toţi acoliţii pe care i-a sprijinit până acum pe partea stângă. Aştept şi eu informaţii suplimentare de la Parchet, însă, cu sau fără urmărirea penală începută pentru mărturie mincinoasă Călin Popescu Tăriceanu este un mincinos notoriu”, a susţinut Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că „tot leadership-ul PSD-ALDE este cangrenat”.

„În momentul în care se lămureşte situaţia cu începutul urmăririi penale în cazul său avem, în sfera majorităţii parlamentare PSD-ALDE, un preşedinte al PSD, deputat, care este condamnat definitiv, avem un fost prim-ministru care vrea să vină preşedinte al Camerei Deputaţilor, la voinţa lui Dragnea, care este inculpat pentru fapte de corupţie şi un preşedinte al Senatului care constatăm conform spuselor presei că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă. Deci avem tot leadership-ul PSD-ALDE angrenat, bolnav, atins de probleme pe care ar trebui să le rezolve oriunde altundeva în afara de scena publică”, a mai spus Alina Gorghiu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.

Cookies