Victor Ponta: Statul creează condițiile ca firmele private să creeze locuri de muncă

de:
18 sept. 2014
0 Afișari
Victor Ponta: Statul creează condițiile ca firmele private să creeze locuri de muncă

Victor Ponta consideră că toți tinerii care studiază la instituții prestigioase din afară trebuie să se întoarcă în România și să ocupe funcții publice importante. Victor Ponta a vorbit despre situația manualelor școlare, dar și despre afrimațiile ministrului de Finanțe Ioana Petrescu de care a vorbit în această seară președintele Traian Băsescu într-o declarație de presă.

„Avem manuale de 11 ani, aceleași manuale, toată lumea părinți și profesori au cerut să adaptăm programa școlară, procedura a fost lansată din februarie, din păcate schimbarea fundamentală, să ajungem în secolul 21, până se termină procedurile, copiii vor învăța după manualele vechi. Sunt convins că după epuizarea contestațiilor vom avea manuale digitale”, a spus premierul.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, RENUNȚĂ la MANUALUL DIGITAL pe tot anul școlar 2014-2015

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a promulgat legea reducerii CAS cu 5%, însă a atras atenţia că măsura va genera, cel mai probabil, creşteri de taxe. Totodată, şeful statului a lansat atac după atac la adresa Guvernului Ponta, pe care l-a catalogat ca fiind „tâmp”, taxându-i, în mod special, pe ministrul Finanţelor, pe cel al Fondurilor Europene, cât şi pe premierul Victor Ponta.

„Dna ministru Petrescu a spus un lucru extrem de liberal, statul acoperă necesitățile pentru serviciile publice, nu suntem în comunism. La Sănătate și Educație a vem probleme. Sarcina statului este să creeze condițiile ca firmele private să creeze locuri de muncă, nu să angajeze și mai mulți funcționari publici”, a declarat Victor Ponta.

Cookies