ARHIVA B365

Victor Ponta: Probabil revin mai repede în ţară, după săptămâna viitoare

Victor Ponta a declarat miercuri seara că președintele Klaus Iohannis nu s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE. 

„Delegarea din punctul de vedere al Constituției pentru domnul Oprea este de maximum 45 de zile. La ceea ce mi-au spus doctorii, urma să rămân cam 28 de zile, dar, probabil… nu probabil… dacă nu apare nimic neprevăzut la evoluția mea, voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare am o perioadă de fizioterapie și recuperare intensivă și după aceea cred că pot să vin acasă. Vă dați seama că îmi doresc acest lucru”, a declarat Ponta în intervenția telefonică de miercuri seara.

Ponta a declarat că măsura procurorilor DNA în cazul lui Sebastian Ghiță căruia i s-a interzis accesul în Parlament, este un precedent periculos. Ponta a mai declarat că nu mai crede că „România mai este o țară democratică”.

d

Imediat după intervenția telefonică a lui Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghiță a intrat în direct la România TV:

„Din păcate, părerea mea, neavând posibilitatea să discut cu dl. Ponta pentru că așa dorește un domn procuror… Cineva din România consideră că are putea să interzică unui alt cetățean să discute cu cineva, e strigător la cer! 

Planul celor de la PNL este să forțeze Parlamentul să facă un Guvern minoritar. Cei care ticluesc acest plan povestesc la nesfârșit că după ce Ponta va fi doborât cu orice mijloace, Iohannis va propune un guvern minoritar. Ei cred că parlamerntarii vor vota orice guvern pentru a nu pleca din Parlament. Jocul politic este simplu.

Planul este simplu: să-l umilească, să-l târască pe la poliție, să-l aducă cu mascații de la aeroport pentru a-l pune în situații umilitoare pe primul ministru ca acesta să-și dea demisia! 

CITEȘTE ȘI: Sebastian Ghiță: Interceptările din campanii sunt folosite când se dorește să cadă un Guvern

Principalele declarații ale premierului Victor Ponta:

Îmi pare foarte rău că n-am putut fi azi la Camera Deputaților… Astăzi a fost un moment esențial pentru mine ca prim-ministru și pentru toată România – votarea Codului Fiscal. Este de fapt cel mai important moment al anului 2015. Poate rămânem pe primul loc la creștere economică.

Dacă nu apare nimic neprevăzut, săptămâna viitoare voi avea o sesiune de recuperare, după aceea voi veni acasă.

Eu personal ca deputat aș vota contra candidaturii lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

Am vorbit cu domnul Oprea în fiecare zi, nu sunt așa rupt de realitate, doar că stau cu piciorul în sus și nu pot să mă mișc, dar pot să vorbesc. Fiecare partid are propria independență referitor la candidaturile SRI și SIE.

Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere și de faptul că se spunea în campanie să nu dăm toată puterea PSD-ului, că e rau… Dar dacă dăm toate puterea PNL-ului e bine? Nu m-a consultat nimeni, înțeleg că pentru domnul Iohannis nu era important să își țină cuvântul. Au trecut șase luni de când a fost ales, nu mai e important pentru el să își țină cuvântul.

Președintele Iohannis ne-a promis că nu va face nicio nominalizare la SIE fără să ne consulte, ne-a păcălit.

Despre Sebastian Ghiță:

Sunt un om pe picioarele mele… doar cei care m-au numit acolo, în funcție, pot să-mi ceară demisia. Nu am auzit niciodată ca unui membru al Parlamentului să i se interzică să meargă la Parlament. Se mai întâmplă în dictaturi… Mi se pare absolut împotriva regulilor democrației. Nu știu dacă mai e România o țară democratică. Eu vorbesc de un principiu, că un parlamentar nu poate să meargă la Parlament. Dacă azi un procuror interzicea la 100 de deputați să meargă la vot, nu trecea Codul Fiscal. Principiul e mai important decât votul.

Cred că pentru partidele parlamentarea noua lege a alegerilor este o ocazie bună să pună oameni de valoare pe liste.

PSD a revenit pe primul loc în sondaje. Nici votanții PNL nu cred că PNL ar avea un Guvern mai bun. Convingerea majorității uriașe a românilor este că de fapt suntem mult mai buni la guvernare decât ar fi Predoiu și Gorghiu.

Sunt convins că în actul de guvernare putem guverna foarte bine. USL-ul are 3 ani și jumătate în guvernare. Tot ce a stricat PDL-ul, noi am reparat în acești 3 ani. Parcă am pierdut 7 ani așa, ca să ne întoarcem de unde am pornit. Am reușit toate așteptările economice și sociale să le îndeplinim.

Despre Rovana Plumb, în fruntea PSD:

Atâta timp cât Liviu Dragnea a primit acea condamnare nedreaptă, numărul 2 în partid este Rovana, are suficientă capacitate politică ca să fiu foarte liniștit. Așa cum la Guvern sunt liniștit că e Gabi Oprea în locul meu.”

CITEȘTE ȘI: Firmele care operează postul România TV, pe lista SECHESTRULUI DNA. Lista completă Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button