ȘTIRI

Victor Ponta se află de luni în SUA. Este prima vizită a unui premier român la Washington în 10 ani

În cele trei zile ale vizitei între 21 şi 23 octombrie, primul-ministru are o serie de întâlniri: cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim (marţi), cu congresmeni, dar şi cu reprezentanţi ai mai multor companii americane precum ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM şi HP, scrie Digi24.ro

Şeful Guvernului nu a solicitat însă o întrevedere cu preşedintele american Barack Obama.

Victor Ponta este însoţit de ministrul Energiei, Constantin Niţă, al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Potrivit premierului, este important din punct de vedere strategic ca România să îşi consolideze, să păstreze şi să ofere o perspectivă de viitor a parteneriatului strategic cu SUA, subliniind că este pentru prima dată după zece ani când un premier român merge într-o astfel de vizită.

Printre obiectivele enumerate de oficial se numără reafirmarea parteneriatului strategic la nivel politic şi militar şi perspectivele de colaborare în perioada următoare din punct de vedere economic, în trei domenii importante: IT, energie şi tehnologii moderne.

Premierul şi delegaţia sa vor avea de asemenea întâlniri cu cei care sunt responsabili cu modificarea legislaţiei care să permită pe viitor includerea României în programul Visa Waver.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button