ARHIVA B365

Victor Ponta: România poate investi în Republica Moldova acum

România poate să investească în Republica Moldova, acum că are creștere economică, a declarat premierul Victor Ponta într-un interviu pentru Radio Moldova. Este important însă să existe un control la Chișinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate, a mai spus premierul. 

Șeful Guvernului de la București a subliniat că, în cadrul vizitei pe care urmează să o efectueze la Chișinău pe 27 august, când Republica Moldova marchează Ziua Independenței, va discuta acest subiect cu omologul său moldovean Valeriu Streleț.

Victor Ponta a declarat totodată că este bucuros pentru faptul că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete în relațiile dintre România și Republica Moldova, menționând construcția gazoductului Iași-Ungheni, renovarea grădinițelor, donația de microbuze.

În același timp, premierul Victor Ponta a afirmat că nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al Republicii Moldova, adăugând însă că ”mai sunt multe de făcut pe partea de infrastructură, pe partea de reforme”.

Premierul Ponta a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de modernizare și de reformare.

”Voi spune la Chișinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu și nici nu se pune problema să vă lăsăm”, a ținut să sublinieze Victor Ponta în interviul pentru Radio Moldova, potrivit agenției citate.

Sursa: Agerpres


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button