ARHIVA B365

Victor Ponta renunță la titlul de doctor în drept – ANUNȚ PE FACEBOOK

Iată postarea lui Victor Ponta pe Facebook: „Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

Bucuresti, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru”

Citește și Cristian Tudor Popescu despre renunțarea lui Ponta la Doctorat – Îl umanizează

Sorin Campeanu trebuie intrebat „foarte clar” daca va da curs solicitarii facute de Universitatea Bucuresti in cazul lui Victor Ponta – respectiv aceea de retragere a diplomei de doctor, insista ieri Cristian Preda. Sorin Câmpeanu a devenit membru al Consiliului National de Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, după declanșarea scandalului plagiatului lui Ponta, când ministrul EDucației de atunci, Liviu Pop, a schimbat componența Comisiei, tocmai pentru a schimba decizia acesteia referitoare la plagiatul lui Ponta. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button