ARHIVA B365

Victor Ponta, prins cu minciuna: A semnat pentru proiectul de Formula 1 al colegului Bazac

Cu toate că Victor Ponta a negat vehement implicarea sa în calitate de șef al Guvernului în proiectul Forza Rossa, de Formula 1, al fostului coleg de partid Ion Bazac, fost ministru al Sănătății, jurnaliștii au găsit probe care demonstrează contrariul. 

Dialogul dintre reporterii ProSport şi Ponta pe tema primei echipe româneşti din istoria Formula 1 începuse înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. „Cu mare drag vorbim, dar după 16 Noiembrie! Mulţumesc”, răspunsese premierul, prin SMS, pe 7 noiembrie. Noiembrie era scris cu literă mare, data era evident extrem de importantă pentru Ponta. „Era foarte sigur că va câştiga alegerile”, spune o sursă guvernamentală. Răspunsul era promiţător, iar apariţia formulării „cu mare drag” oferea garanţia că subiectul este unul pe placul interlocutorului.

Pe 25 noiembrie, seara, Ponta nu mai avea disponibilitatea de la începutul lunii. Între timp, el devenise un personaj din ce în ce mai important în investigaţie. La ora 19:23, premierul scria prin SMS:

„Am vazut ce ati scris deja pe acest subiect si din pacate sunt numai lucruri total neadevarate! In aceste conditii asta este punctul meu de vedere! O seara buna”

Pe 11 noiembrie, o sursă importantă din investigaţie îi informase pe reporteri: „Documentele au fost semnate de Ponta, Bazac, Bănicioiu şi Jean Todt, şeful FIA. În ele, semnatarii din partea Forza Rossa se angajau să susţină echipa românească, sprijinită cu capital românesc şi cu sponsorizări stimulate de guvernul român”.

Dialogul a continuat timp de 34 de minute. Răspunsurile premierului au devenit din ce în ce mai nervoase, iar numărul semnelor de exclamaţie din finalul frazelor a crescut. La 19:41, Ponta a trimis un mesaj fără echivoc:

„Nu am semnat actele Forza Rossa!!! Aveti numai informatii false!!! Tot cred ca glumiti pentru ca faceti niste scenarii absolut fantasmagorice!!!”

În ciuda răspunsului negativ primit de reporteri pe SMS, sursa ProSport continua să susţină ferm că semnătura premierului apare în dosarul Forza Rossa. De ce ar fi refuzat însă Ponta să-şi recunoască implicarea? De fapt, Ponta este considerat omul din spatele proiectului coordonat la vedere de Ion Bazac, un fost coleg de partid şi actual om de afaceri apropiat de numărul 1 din Palatul Victoria. „Bazac e văzut des la biroul lui Ponta, deşi trece drept un apropiat al lui Geoană, rivalul politic al premierului”, spune o sursă guvernamentală demnă de încredere.

La 99 de zile de la dialogul în care Victor Ponta a negat că a semnat acte Forza Rossa, reporterii ProSport au reuşit să obţină dovada că premierul României nu a spus adevărul! Dovada este o hârtie A4 cu antetul Guvernului României, având numărul de înregistrare 5/587 din 5 februarie 2014 scris peste ştampila „Cabinet Prim-Ministru”. În colţul din stânga jos, uşor inclinată spre stânga, apare semnătura care dărâmă afirmaţiile lui Ponta şi ale celorlalte persoane contactate de ProSport în ultimele 4 luni şi jumătate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button