Victor Ponta: Nu sunt de acord cu modificarea Legii Educației

de:
03 iun. 2015
0 Afișari
Victor Ponta: Nu sunt de acord cu modificarea Legii Educației

Noul proiect de Lege a Educatiei, propus de Ministerul Educației, a intrat in dezbatere publica, fiind transmis sindicatelor, rectorilor, asociatiilor de elevi si parinti, fiind „un punct de plecare”, dupa cum a declarat ministrul Educatiei pentru HotNews.ro. Premierul Victor Ponta a declarat însă că nu este de acord cu modificarea Legii Educației.

„Domnule ministru Cîmpeanu, să nu cădeți în capcana în care au căzut toți miniștrii. O să facem o nouă lege (a Educației — n.r.) atunci când toată lumea este de acord — Parlamentul, președintele României, sindicatele, profesorii, elevii, părinții. Am văzut că a început iarăși agitația că schimbăm legea. Eu nu sunt de acord să schimbăm nicio lege a Educației până nu stă toată lumea la masă, până nu o gândește pe termen lung”, a afirmat Ponta, la începutul ședinței Executivului.

Sorin Cimpeanu a vorbit despre anumite schimbari avute in vedere de catre minister: clasa pregatitoare ramane la scoala, nu va fi si Evaluare Nationala si Admitere la finalul clasei a VIII-a, in plus ministerul ia in considerare posibilitatea unei evaluari la clasa a X-a.

In plus, Sorin Cimpeanu a spus ca se gandeste la optiunea introducerii Bacalaureatului profesional, un proiect puternic sustinut de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Cookies