Victor Ponta: Nu mai există stânga și dreapta. Cea mai bună soluție este găsirea unui echilibru

de:
14 nov. 2014
0 Afișari
Victor Ponta: Nu mai există stânga și dreapta. Cea mai bună soluție este găsirea unui echilibru

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. TURUL DOI. „Prin experiențele mele de viață (…) sigur că împărtășesc, mai degrabă, ideile (…) unui echilibru social. Nu mai există stânga și dreapta, așa cum erau ele în urmă cu zeci de ani, ci ideea dacă crezi că într-o țară trebuie să se aplice legea junglei (…) sau dacă obligația noastră este să îmblânzim această lege a junglei. Să stimulăm, pe de o parte, pe cei mai dotați, pe cei mai competitivi, dar să nu lăsăm niciodată pe cineva în urmă. Și să încerci să înțelegi că orice om, orice bătrân care nu poate să trăiască din pensie, orice copil care nu are bani să meargă la școală, orice om obișnuit care nu se poate duce într-un spital reprezintă o problemă pentru noi toți. (…) Din acest punct de vedere, sunt un om de centru-stânga”, a declarat Victor Ponta, potrivit realitatea.net.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. TURUL DOI. În acest sens, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale a ținut să precizeze că vederile sale de centru-stânga nu l-au împiedicat să promoveze, în calitate de prim-ministru, o serie de măsuri economice pe care le-a calificat ca fiind de dreapta.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. TURUL DOI. „Din punct de vedere economic, ca prim-ministru am fost foarte de dreapta. E un lucru pe care îl spun și criticii mei în materie economică. Guvernul Ponta a luat cele mai de dreapta măsuri — reducerea CAS, păstrarea cotei unice, scutirea de impozit a profitului reinvestit (…) Eu cred că România are nevoie de echilibru, motiv pentru care, atunci când am luat decizia și am propus ca domnul Tăriceanu să fie prim-ministru, am făcut-o tot din credința mea că România nu se poate împărți doar în stânga sau doar în dreapta” a mai spus Victor Ponta.

Cookies