ARHIVA B365

Victor Ponta: Nu cred că mai există copil de clasa I care să nu aibă TELEFON cu INTERNET

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Victor Ponta a declarat luni, 15 septembrie, la începerea anului școlar 2014-2015, că în România nu ar mai exista copil de clasa I care să nu aibă telefon cu internet. Situația este halucinantă, având în vedere că în acest an școlar copiii de clasele I și II nu vor avea manuale pe bănci, arată realitatea.net.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. „Noi am luat decizia de a veni în secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel de reformă deranjează multe interese, unii o să piardă bani și au contestat reforma. Au sprijinitori în politică și în mass-media, că cine are bani are și sprijinitori de cumpărat. Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și de clasa I, care să nu știe să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet. Nu putem rămâne cu manuale vechi din cauza celor care au bani să cumpere politicieni. Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar școala românească are nevoie de o reforma”, a declarat Victor Ponta.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. În vreme ce premierul vede telefoane cu Internet în buzunarul fiecărui copil, statisticile reale arată că mulţi elevi sunt nevoiţi să abandoneze şcoala, din cauza sărăciei.

CITEȘTE ȘI: ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Începe ȘCOALA! AZI, LUNI, 15 septembrie: Copiii NU VOR AVEA MANUALE

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Costurile ascunse din învăţământ şi subfinanţarea acestuia produc în timp efecte nefaste asupra societăţii, generând abandon şcolar şi chiar analfabetism. Dintre cei peste 2,5 milioane de copii care au început şcoala, aproximativ 67.000 vor abandona cursurile până la sfârşitul anului şcolar 2014 – 2015, după cum arată un studiu realizat de organizaţia „Salvaţi copiii”, îngroşând astfel rândurile celor peste 260.000 de copii de vârstă şcolară care n-au frecventat niciodată vreo formă de învăţământ.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. „Abandonul şcolar sau, mai rău, decizia de a rămâne în afara sistemului de învăţământ sunt consecinţe directe ale nivelului de trai. Or, aşa cum arată raportul „Sărăcia şi excluziunea socială a copiilor din Europa”, publicat de organizaţia noastră în urmă cu trei luni, peste jumătate din copiii români sunt expuşi riscului excluziunii sociale, România fiind, alături de Bulgaria, ţara cu cei mai mulţi copii săraci din UE. Aşa-zisul sistem gratuit de învăţământ îi respinge pe aceşti copii, impunându-le, pe ascuns, costuri imense familiilor, descurajându-i şi privându-i, astfel, pe copii de şansa la educaţie”, afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al „Salvaţi Copiii” România.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Elevii de clasa I, începand de astăzi si pentru „o saptamana-doua”, vor face recapitularea notiunilor pe care le-au invatat la clasa pregatitoare, dupa care vor invata dupa fise, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. „Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button