Victor Ponta: Noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL: Scandal și atât

de:
24 ian. 2015
0 Afișari
Victor Ponta: Noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL: Scandal și atât

Întrebat cum comentează rezoluţia PNL adoptată, vineri, la Iaşi, prin care Guvernului PSD i se acordă termen de o săptămână pentru a declanşa alegeri parţiale, Victor Ponta a spus că liberalii acuză guvernul „tot timpul de ceva”, potrivit Mediafax.

„PNL ne acuză tot timpul de ceva. Dânşii sunt în opoziţie, însă mi-aş dori să avem mai puţin scandal dacă se poate, mai puţină ceartă. Am văzut că noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal şi atât. Haideţi să ne aşezăm la masă şi să discutăm despre Legea electorală, despre Codul fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, dar pe ce sistem facem, pe sistemul actual? Dânşii vor să-l schimbe, că spun că nu e bun. Păi dacă nu e bun, hai să facem un nou sistem. Adică genul ăsta de ceartă şi scandal marcă înregistrată Traian Băsescu şi PDL văd că a fost moştenit”, a spus Victor Ponta, la ieşirea din clădirea administrativă a Catedralei Mitropolitane Iaşi, unde a avut o întrevedere cu IPS Teofan.

Ponta a adăugat că este dispus să aibă un dialog cu opoziţia referitor la obiectivele fundamentale ale României, dar că nu mai vrea să intre în dispute şi scandaluri.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, după reuniunea conducerii partidului de la Iaşi, că liberalii au adoptat o rezoluţie prin care acordă Guvernului Ponta termen de o săptămână pentru a declanşa alegerile parţiale, în caz contrar există posibilitatea unor acţiuni în justiţie.

Liderul PNL a afirmat că sunt, în prezent, 26 de mandate de primari vacante, şase mandate de parlamentari, trei mandate de preşedinţi de consiliu judeţean şi două consilii locale care au fost dizolvate, iar Guvernul nu a declanşat procedurile pentru alegeri parţiale.

Gorghiu a menţionat că Guvernul a depăşit termenul legal de 90 de zile în care era obligat să organizeze alegerile parţiale.

„Premierul ce credeţi că a făcut ieri? Mi-a propus să negociez, mi-a propus să mă consult cu el pe subiectul alegerilor parţiale. Nici nu pot să-i dau un răspuns pe această temă, pentru că eu cred că legea nu poate fi negociată, nici măcar cu premierul Ponta”, a mai declarat copreşedintele PNL.

Ea a menţionat că apelul PNL, făcut prin intermediul rezoluţiei adoptate de conducerea PNL, este acela de a se organiza „în regim de urgenţă” alegeri parţiale „în absolut toate circumscripţiile care au depăşit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcţiilor publice alese”.

„PNL îşi rezervă dreptul de a acţiona Guvernul în justiţie dacă această cerinţă va rămâne fără un răspuns adecvat, răspunsul adecvat fiind acela de a intra în legalitate şi de a organiza alegerile parţiale. Îi acordăm Guvernului României un termen de o săptămână pentru a elabora legislaţia despre care vorbim”, a mai declarat Gorghiu, precizând că face un apel inclusiv la societatea civilă pentru a susţine solicitarea PNL.

Totodată, liderul PNL afirmat că liberalii vor solicita în comisia parlamentară de Cod electoral să se discute cu prioritate introducerea votului prin corespondenţă.

Cookies