ARHIVA B365

Victor Ponta: Modificăm statutul PSD pentru membrii în faze penale

Preşedintele PSD a precizat, în urma reuniunii comisiei, că amendamentele la statut vor intra vineri în discuţia Consiliului Naţional şi vor cuprinde modificări care ţin de partea de organizare, dar şi de partea de principii ideologice, scrie evz.ro.

Referitor la amendamentul său, Ponta a arătat că acesta prevede nu atât un anumit tip de responsabilitate politică, ci mai degrabă de decizie politică pentru membrii de partid care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupţie.

„Dacă eşti inculpat, adică dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală, nu mai poţi ocupa funcţiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere (ale Parlamentului – n.r.). Dacă eşti trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de asemenea, eşti suspendat – din primele nu poţi fi suspendat, ci eşti înlocuit – eşti suspendat din funcţiile politice; dacă apare o condamnare în primă instanţă, inclusiv din calitatea de membru de partid, şi, sigur, în cazul unei condamnări definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, îşi pierd funcţiile numite, funcţiile politice”, a arătat Ponta, citat de Mediafax.

Întreabat dacă astfel PSD nu riscă să rămână fără membri importanţi, Victor Ponta a arătat că PSD este partidul cel mai mare din România ultimilor 25 de ani, având 600.000 de membri, şi nu va rămane fără lideri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button