Victor Ponta, despre EBA şi Macovei: „Ţaţe europene, creaţii ale lui Băsescu”

de:
22 mart. 2014
0 Afișari
Victor Ponta, despre EBA şi Macovei:

„Vreau să spun că în primul rând ne mândrim cu toţi candidaţii noştri şi nu este o listă oarecare, din primii cinci candidaţi trei sunt doamne, care cred că ne vor reprezenta cu mare cinste şi mare onoare în PE (…) Pentru noi este extrem de important ca după 25 mai vocea României să fie reprezentată în PE, mai departe în CE, în structurile europene, mult mai puternic decât a fost în ultimii ani”, a spus Victor Ponta, imediat după depunerea dosarelor candidaţilor.

Liderul PSD a precizat că aceştia vor fi în primul rând reprezentanţi ai României, „după aceea, bineînţeles, vor fi social-democraţi”.

„Vor vorbi de bine despre România, niciodată nu vor vorbi de rău despre ţara pe care o reprezintă, aşa cum au făcut-o, din păcate, alţii, vor susţine interesele noastre naţionale şi interesele noastre politice în cadrul PE”, a spus Ponta.

Preşedintele social-democrat a mai spus că alianţa va avea „o campanie pozitivă”, în care va spune oamenilor ce a reuşit să facă până acum, ce vrea să facem în continuare şi ce doreşte să facă în PE”.

„Dacă alţii vor avea campanii negative, e problema lor, dar cred că noi avem foarte multe lucruri pe care le-am făcut deja şi oamenii aşteaptă, în primul şi în primul rând, mai mult bun-simţ, mai multă civilizaţie, mai multă construcţie, mai multă capacitate de a-i reprezenta pe ei cu adevărat”, a subliniat Ponta.

Acesta a explicat că domnii şi doamnele din PSD-PC-UNPR nu se vor comporta „ca un fel de ţaţe europene”, aşa cum au făcut „cele două creaţii” ale preşedintelui Traian Băsescu.

„Pot să vă garantez că doamnele şi domnii care ne vor reprezenta în PE nu vor face cum am văzut în această săptămână cu două doamne care s-au comportat şi se comportă aşa ca un fel de ţaţe europene, se ceartă între ele. Amândouă, sigur, creaţii, la propriu sau la figurat, ale domnului preşedinte Băsescu. Cred că e o ruşine ceea ce vedem şi vă garantez, în numele tuturor doamnelor şi domnilor aflaţi pe lista noastră, că din partea candidaţilor noştri veţi avea atitudini care să-i facă pe români să se simtă mândri că sunt reprezentaţi în PE”, a spus Ponta, citat de realitatea.net. 

Cookies