Victor Ponta: Dacă mă întreabă de la Parchet ceva despre DOSARUL MICROSOFT, mă duc şi spun

de:
01 oct. 2014
0 Afișari
Victor Ponta: Dacă mă întreabă de la Parchet ceva despre DOSARUL MICROSOFT, mă duc şi spun

DOSARUL MICROSOFT. Victor Ponta a precizat marți că nu a avut nicio legtură cu contractele incriminate în dosarul licențelor Microsoft, scrie romaniatv.net.

DOSARUL MICROSOFT. Numele lui Victor Ponta şi cel al lui Adrian Năstase au fost invocate de un martor într-o declaraţie dată în faţa procurorilor DNA în dosarul Microsoft. Chestionat cu privire la implicarea numelui său în dosar, Victor Ponta a spus:

„Vă promit că oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc şi spun. După cum ştiţi foarte bine, nu am avut niciodată nicio poziţie publică din care să am legatură cu contracte, dar, dacă mă cheamă cineva, bineînţeles că mă duc şi spun tot ceea ce ştiu”.

DOSARUL MICROSOFT. Întrebat dacă în 2004 au existat anumite donaţii din partea Fujitsu-Siemens către organizaţia Tineretului Social Democrat, Ponta a răspuns: „Nu cunosc, pentru simplul motiv că Tineretul Social Democrat nu a fost niciodată personalitate juridică. Dacă vă referiţi la partid, nu ştiu, nu cunosc!”.

CITEȘTE ȘI: Numele lui Victor Ponta, implicat în dosarul MICROSOFT

Referitor la posibilitatea ca în 2004, când era şef al Corpului de Control al premierului Năstase, să fi făcut din această calitate vreun control la Ministerul Educaţiei, Ponta a spus că toate rapoartele se găsesc la Guvern. „Sunt convins că toate controalele pe care Corpul de Control al prim-ministrului le-a făcut în urmă cu 12 ani le găsiţi la Guvern. Vă punem totul la dispoziţie sau, dacă nu, au fost făcute deja publice, până acum.(..) Mi-aş dori enorm de mult să-mi aduc aminte de tot ce v-ar interesa pe dvs, dar, fiind vorba de-acum 12 ani şi de nişte documente oficiale, cred că mai corect este să ne cereţi în scris, să vă dăm în scris”, a precizat Ponta.

DOSARUL MICROSOFT. Întrebat dacă a vorbit vreodată cu Claudiu Florică, martorul care a dat declaraţie la DNA, despre acest subiect, Ponta a arătat că nu a avut asemenea discuţii cu nimeni, pentru că nu avea „atribuţiile legale”.

Premierul Victor Ponta a precizat că nu a existat niciun control al Corpului de Control al prim-ministrului legat de licenţe şi că în 2004 nu mai era şeful acestei structuri.

DOSARUL MICROSOFT. „Unu: Niciodată, în niciun fel, nu am avut în atribuţiile mele ceva legat de contracte, în general, nu doar despre licenţe. Doi: Corpul de control al prim-ministrului – am verificat la birou – nu a făcut niciodată niciun control legat de licenţe. Trei: În 2004 nu mai eram şeful Corpului de control. Din data de 11 martie am devenit ministru pentru acquis-ul comunitar, deci nu aveam nicio legătură cu controlul şi, în ultimul rând, parcă era ceva acolo ceva cu sediul TSD. TSD-ul nu a avut niciodată personalitate juridică şi a fost inaugurat în 2002, nu în 2004”, a precizat Victor Ponta, prezent la un eveniment la Ambasada Chinei.

Cookies