ARHIVA B365

Victor Ponta, audiat ca martor la Parchet în dosarul Laurei Kovesi. CE A DECLARAT

Ponta a sosit la la puţin timp după ora 9:00, la Parchetul General, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, unde câteva ore mai târziu este aşteptată şi Kovesi. El a ieșit de la audieri după două ore şi jumătate, refuzând să dea detalii. El a fost întâmpinat de un grup de protestatari care i-au adresat de mai multe ori intrebarea: „Vă mai amintiţi de cazul Panait”, referire la procurorul Cristian Panait, care s-a sinucis în aprilie 2002, la 29 de ani.

„Am fost chemat ca martor, am spus adevărul, mai departe ce este în dosar vă poate spune doamna procuror”, a spus Ponta.
El a afirmat că nu are nicio legătură cu Nicolae Popa.
Întrebat dacă a văzut fotografiile cu Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi, a spus: „Hai să fim serioşi, nu-mi arăta mie procurorul ce are în dosar”.
„Tot ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat (…)N-am voie să vă spun ce am declarat ca martor, dar veţi avea acces la dosar”, a mai spus Ponta.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Am fost citat joi. (…) Nu o să mint pentru nimeni, niciodată”, a declarat el, la sosire.
Întrebat dacă este audiat în calitate de „victimă” a Laurei Codruţa Kovesi, a replicat: „Nu sunt deloc o victimă”.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte mailuri.

Sursa: news.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button