Victor Ponta anunţă amânarea Congresului şi modificarea statutului PSD

de:
12 ian. 2015
0 Afișari
Victor Ponta anunţă amânarea Congresului şi modificarea statutului PSD

Printre modificarile de statut anuntate de Ponta se numara stipularea unor incompatibilitati intre calitatea de membru PSD si implicarea in dosare penale, precum si separarea functiilor politice de cele administrative, informează Hotnews.ro.

„Voi propune prevederea in statut a consecintelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu functii de conducere, le pot suferi in urma implicarii la diferite stadii ale unor procese civile sau penale. Adica sa nu mai decidem prin sedinte ci sa trecem foarte clar in statut ce se intampla cu o persoana, cu functia sa politica, administrativa si calitatea sa de membru de partid, in functie de stadiul procesului, daca e vorba de urmarire penala, arestare preventiva sau alte masuri preventive, daca e vorba de trimitere in judecata sau de condamanare. Sunt diverse stadii si trebuie sa avem niste efecte statutare directe”, a declarat Victor Ponta, intrebat ce modificare de statut intrevede.

„Am vazut la colegii ca la colegii de la PNL conducerea se roaga de un senator. Eu nu vreau sa ne mai rugam de un senator sau de un deputat sa isi dea demisia. Trebuie sa sa avem in statut”, a adaugat Ponta.

Cookies