ARHIVA B365

Victor Ponta a venit la ICCJ, vineri. Un nou termen în dosarul Turceni-Rovinari

Ponta nu a raspuns intrebarilor jurnalistilor inainte de sedinta de judecata: „Aici nu fac declaratii, niciodata la Inalta Curte”.

El a adaugat ca a facut „o gluma” cand a dat totusi declaratii acolo, facand referire la atacul de pe 5 aprilie -cand au inceput audierile in dosar – la adresa directorului Agerpres, Alex Giboi.

„Ziua incepe cu o stire principala la ‘Agerpres’ a carei conducere vrea sa se arate obedienta si lingusitoare cu noua Putere ca poate se uita ca a fost numita de vechea Putere si ramane in functie schimband barca si facand ‘servicii'”, a scris atunci Ponta, pe contul lui de Facebook, aminteste hotnews.ro.

La primul termen al procesului pe fond, pe 5 aprilie, judecatorii i-au intrebat pe inculpati daca doresc sa beneficieze de procedura simplificata, care presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor daca isi recunosc vinovatia.

Victor Ponta, senatorul Dan Sova si Laurentiu Ciurel au anuntat ca nu doresc sa apeleze la aceasta procedura si vor sa dea declaratii.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button