Victor Ponta își depune demisia din funcția de premier. DEMISIA PONTA

de:
04 nov. 2015
0 Afișari
Victor Ponta își depune demisia din funcția de premier. DEMISIA PONTA

UPDATE 14.24 Liviu Dragnea a declarat că PSD va prezenta preşedintelui propunerea referitoare la noul premier şi că „Va fi foarte greu sa susţinem un premier politic.”

UPDATE 14:15 Liviu Dragnea a anunțat că în coaliție s-a decis așteptarea consultărilor cu președintele, pentru a veni cu o popunere de prim-ministru care să poată întruni susținere în Parlamentul României. Propunerea va ține cont de evoluția și dinamica din societate, a spus Dragnea. „Nu agreăm propunerea PNL de alegeri anticipate ar însemna câteva luni un guvern instabil, în condițiile în care trebuie adoptată legea Bugetului și vine iarna” a spus Dragnea. „Coaliția, la această oră este stabilă. Vom face o propunere care să fie, sperăm , acceptată de președinte, deoarece președintele face numirea. Nu vom face o propunere care să nu aibă susținere în Parlament. Ăsta este și rostul consultării.Nu vĂ pot spune niciun nume acum, pentru că veau să îl propune președintelui”

Premierul a anunţat că îl va propune pe Mircea Duşa ca premier interimar.

„Cred că am făcut o guvernare foarte bună. Această coaliţie poate să asigure guvernarea României. La ora 16 o să avem o şedinţă de Guvern, apoi în această seară îi transmit preşedintelui demisia mea şi ca Mircea Duşa să fie premier interimar”, a declarat premierul miercuri după-amiază.

VICTOR PONTA ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA:

 

Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4: „Îmi asum această vină morală”

UNPR – Demisia lui Ponta, decisă în urma consultărilor cu Gabriel Oprea 

Victor Ponta: „Aș vrea să spun câteva cuvinte în calitatea de premier, în ultimele zile, alături de colegii mei mi-am folosit toate eforturile și resursele pentru a îcnerca să ajutăm victimele și vreau să mulțumesc tuturor pompierilor, medicilor, vreau să îi apăr în continuare, pentru că fără ei asemenea tragedii se vor repeta. Merită să îi sprijinim și să nu considerăm că din fața televizoarelor suntem mai buni decât cei care intervin. Răspunderea juridică va fi stabilită de Justiție, sper doar să nu fie vorba de răzbunare și să nu ne păcălim că principalii vinovați sunt lăcomia și responsabilitatea, și că dacă păcălim pe altcineva vom repeta aceste tragedii. Am obligația să recunosc supărarea legitimă din societate. Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi o mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau să las acest lucru pe seama celor din teren, primarilor, miniștrilor, sunt gata să fac eu acest gest i începând cu ziua de azi îmi depun mandatul și pe cel al Guvernului României. În orice bătălie am rezistat cu adversarii politici, dar nu mă bat cu oamenii. Supărarea legitimă a oamenilor nu trebuie să ajungă un joc politic. Violența inclusiv verbală nu trebuie să existe. Sper ca depunerea mandatului meu să satisfacă cererile celor care au protestat și să revenim la soluții raționale. Am obținut în ultimii ani rezultate bune și putem să pierdem tot și să ne întoarcem la 2012. Într-un climat de instabilitate politică, cu oameni în stradă, e imposibil să promovezi proiecte pozitei, eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au votat acest Guvern. Cei care speculează politic durerea în sens politic vor plăti, mai devreme sau mai târziu, un ăpreţ foarte scump. Şi sunt convins că aşa este. Până la numirea noului Guvern ne îndeplinim atribuțiile” – a declarat premierul Victor Ponta.  

Conform Digi 24, PSD nu mai vrea să constituie un nou Guvern alături de UNPR, condus de Gabriel Oprea. 

VICTOR PONTA ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA:

Ponta și-a depus mandatul, a anunțat Liviu Dragnea, șeful PSD, miercuri dimineață, la Parlament.

„Unii parteneri ai noștri nu vor să își asume răspunderea și nu înțeleg că nu poți să faci politică rupt de societate” – a spus Dragnea. „O să avem o întâlnire la ora 1 cu premierul, să stabilim ce cale avem de urmat”, a mai spus Dragnea. 

Gabriel Oprea nu și-a depus, însă mandatul de la Ministerul de Interne. 

Victor Ponta va rămâne în funcție până i se găsește un înlocuitor. 

Victor Ponta a demisionat de ziua de naștere a lui Băsescu. Ce a spus acesta

Demisia lui Ponta crește prețul euro pe piața interbancară  

Cristian Tudor Popescu: Mă surprinde plăcut demisia lui Victor Ponta 

25.000 de oameni au ieșit în stradă marți seară, pentru a cere demisia celor responsabili pentru tragedia de la Colectiv. 

„Nu mă așteptam să fie capabil de acest gest. Acest Ponta, mulți uităm, că este un om tânăr, apropiat ca vârstă de cei care au fost în stradă. Nu mă așteptam să facă acest gest în sfârșit neticălos. Mă mir, dar e o surpriză plăcută” – a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea tv. 

Cookies