ARHIVA B365

Victor Ponta a anunțat introducerea unui impozit special. Care este categoria vizată

„Un impozit specific – s-a tot încercat introducerea sa -(…) care să însemne proceduri mai simple, controale mai puține, taxe mai mici și servicii mai bune pentru turiști. Dacă proiectul respectă plafonul de 5 milioane de euro cifra de afaceri, dacă asta duce la debirocratizare, sigur că îl sprijinim”, a declarat premierul, potrivit capital.ro.

„Trebuie să avem turism în tot timpul anului și în orașele mari, și în Bucovina, și în Deltă. (…) Sunt convins că turismul va participa la PIB mai mult decât a făcut-o până în prezent”, a adăugat Ponta.

CITEȘTE ȘI: O nouă taxă, de gunoi, va fi introdusă în România, la începutul lui 2016. În 2017, taxa va fi DUBLATĂ 

Totodată, informația este confirmată și de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a precizat că taxa specifică ar putea fi aplicată din ianuarie 2016.

„Turismul din Romania înseamnă ceva mai mult decât litoralul. Dar pentru a funcţiona mai bine avem nevoie de taxe mai mici, controale mai puţine şi infrastructura mai bună. Vreau sa văd cât mai mulţi turişti străini în România”, a completat premierul.

Cei doi oficiali, alături de miniștrul Economiei şi Turismului, Mihai Tudose, au participat, la Mamaia, la o discuţie cu hotelierii despre posibilele soluţii pentru dezvoltarea turismului românesc.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button