Victor Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul măștilor neconforme livrate în pandemie în spitalele MApN. A fost reținut și șeful Romarm

30 ian. 2023
244 afișări
Victor Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul măștilor neconforme livrate în pandemie în spitalele MApN. A fost reținut și șeful Romarm
Victor Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul măștilor neconforme livrate în pandemie în spitalele MApN. A fost reținut și șeful Romarm. Sursa foto: Agerpres

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal, Victor Pițurcă, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar privind achiziția de măști medicale în pandemie pentru spitalele militare.

Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA

Victor Pițurcă a fost reținut, noaptea trecută, de procurorii DNA. Fostul selecționer a fost chemat să ofere explicații în legătură cu achiziția de măști, în timpul pandemiei, pentru spitalele Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Acest dosar are legătură cu măștile neconforme livrate în spitalele MApN în perioada pandemiei de COVID-19.

Firma care a livrat aceste măști neconforme îi aparține fiului său, Alexandru Pițurcă.

Potrivit primelor informații, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său accesul la mai multe contracte bine plătite. Printre aceste contracte se numără și cel cu MApN, în valoare de 11 milioane de euro, potrivit antena3.ro.

Luni, 30 ianuarie 2023, un complet de judecată urmează să decidă dacă va fi dispusă o măsură restrictivă de libertate în cazul fostului selecționer.

Șeful Romarm, reținut în același dosar

Potrivit unor surse citate de Agerpres, în cadrul aceluiași dosar a fost reținut și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu.

Atât Victor Pițurcă, cât și Gabriel Țuțu urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Din decembrie 2019, Gabriel Țuțu conduce Romarm, principalul furnizor românesc de tehnică de apărare. Potrivit informațiilor din CV-ul șefului Romarm, acesta a fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații în perioada 2003 – 2011.

Totodată, acesta a lucrat și în ministerul Comunicațiilor și ministerul Turismului, dar a lucrat și la Loteria Română.

„Un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației. Nivelul ridicat de integritate și sprijinul oferit echipei definesc un comportament de leader cu rezultate dovedite în poziția de manager”, așa este descris Gabriel Țuțu pe site-ul Romarm.

Cookies