Victor Hănescu a câştigat peste patru milioane de dolari din tenis

de:
14 ian. 2014
1 afișări
Victor Hănescu a câştigat peste patru milioane de dolari din tenis

Hănescu s-a calificat, marţi, în turul doi al turneului de Grand Slam Australian Open, după ce l-a învins, cu scorul de 7-6 (7/5), 7-6 (7/5), 6-3, după două ore şi 16 minute, pe germanul Peter Gojowczyk, jucător venit din calificări şi poziţia 135 în ierarhia mondială, scrie Mediafax.

Victor Hănescu şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 50.000 de dolari australieni, circa 45.000 de dolari americani, care se vor adăuga celor 3,992 de milioane de dolari americani (sumă brută) pe care sportivul român i-a câştigat până în prezent în cariera sa de tenismen profesionist. În topul românilor, cele mai mari premii le-a obţinut Andrei Pavel, 5,225 milioane de dolari, el fiind urmat de Victor Hănescu şi de Ilie Năstase (2,07 milioane de dolari).

În clasamentul „all-time feminin”, Irina Spîrlea şi Sorana Cîrstea au „adunat” cei mai mulţi bani în carieră dintre jucătoarele române – 2,6 milioane de dolari. Aceste ierarhii nu ţin cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Cookies