ARHIVA B365

Victor Ciorbea a fost votat ca Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a fost votat ca Avocat al Poporului. Numirea a fost votată în Parlament, în absenţa aleşilor de la PNL, PDL şi PPDD, informează Realitatea TV.

Scandal la Parlament între Putere şi Opoziţie. PNL, PDL şi PPDD au refuzat să îi dea votul lui Victor Ciorbea pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului. Senatorii şi deputaţii au făcut front comun şi au părăsit şedinţa în care urma să fie dat votul pentru desemnarea unui nou şef al Avocatului Poporului, instituţie condusă de luni de zile de un interimar.

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD şi neafiliaţi au părăsit, marţi, şedinţa în care urmează să fie numit, prin vot, un nou Avocat al Poporului şi preşedintele Societăţii Române de Televiziune, ca semn de protest faţă începerea cu întârziere a şedinţei.

Liderii grupurilor PNL şi PDL au criticat faptul că şedinţa Parlamentului nu a început la ora 13.30, aşa cum era prevăzut în program ci cu o intarziere de o oră.

La începutul şedinţei comune a Camarei Deputaţilor şi Senatului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a subliniat că niciodată nu s-a întâmplat ca lucrările plenului reunit să fie amânate atât de mult. „Birourile Permanente Reunite au stabilit că la ora 13.30 va fi o şedinţă comună a Parlamentului. Niciodată, dar niciodată nu s-a întâmplat ca această şedinţă să fie amânată o oră şi un sfert pentru că una dintre Camere, Camera Deputaţilor în acest caz, şi-a prelungit programul de lucru”, a spus senatorul liberal.

Acesta a subliniat că Birourile Reunite au stabilit la ora 13.30 „şedinţă comună şi nu prelungirea programului de lucru al Camerei Deputaţilor”. „Eu cred că Senatul nu este la dispoziţia Camerei şi nu îşi face programul în funcţie de programul Camerei Deputaţilor şi nici invers”, a spus liberalul.

Haşotti a amintit că, imediat ce preşedintele Camerei a anunţat prelungirea „la nesfârşit” a şedinţei, el le-am cerut senatorilor PNL „să plece, să părăsească lucrările plenului reunit”. „Este un gest regretabil, un abuz care nu poate rămâne nesancţionat”, a conchis liberalul.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel, a anunţat că parlamentarii democrat-liberali părăsesc plenul reunit al celor două Camere. Acesta a arătat că parlamentarii PDL nu sunt de acord cu numirea ca Avocatul Poporului a lui Victor Ciorbea.

Parlamentarul a spus că, în cele zece obiective asumate de prim-ministru în vara lui 2012, în ceea ce priveşte nominalizarea în funcţia de Avocat al Poporului trebuia manifestat un consens politic la nivelul întregului spectru politic din Parlamentul României. „Întrucât până în momentul de faţă nu există manifestat acest consens politic, veniţi cu o ciorbă reîncălzită, nu este nicio problemă, puteţi să vi-o însuşiţi, dar PDL nu acceptă şi nu vrea să valideze printr-un vot o mascaradă pe care doriţi să o puneţi în practică” , a spus deputatul PDL.

Ulterior, deputatul independent Clement Negruţ a declarat că nu vor participa la votul în plenul reunit nici parlamentarii neafiliaţi.

Senatorii şi deputaţii s-au reunit, marţi după amiază, în şedinţă de plen reunit, pentru a numi, prin vot, un nou Avocat al Poporului şi pe preşedintele director-general al Societăţii Române de Televiziune.

Membrii Comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, luni, în şedinţă comună, candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului. Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament.

Pe de altă parte, actualul preşedinte interimar al SRTV, Stelian Tănase, a primit avizul comun al Comisiilor pentru Cultură ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a fi ales preşedine al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button