Victimele violenței domestice își vor găsi adăpost în complexul de servicii sociale integrate din Sectorul 5. Ce alți beneficiari va avea proiectul dezvoltat de PMB

25 iul. 2023
140 Afișari
Victimele violenței domestice își vor găsi adăpost în complexul de servicii sociale integrate din Sectorul 5. Ce alți beneficiari va avea proiectul dezvoltat de PMB
Victimele violenței domestice își vor găsi adăpost în complexul de servicii sociale integrate din Sectorul 5. Ce alți beneficiari va avea proiectul dezvoltat de PMB. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Viceprimarul Capitalei anunță că victimele violenței domestice își vor găsi adăpost în complexul de servicii sociale integrate din Sectorul 5. Primăria Capitalei dezvoltă acest complex, iar corpul B – Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței Domestice, este deja finalizat. Corpul A urmează să fie finalizat în septembrie.

Tot aici este și Banca de Alimente a Bucureștiului, o nouă cantină socială și centrul de integrare socio-profesională pentru tineri.

Primăria Capitalei dezvoltă complexul de servicii sociale integrate din Sectorul 5

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, anunță că Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Capitalei dezvoltă în Sectorul 5 un complex de servicii sociale integrate.

În prezent: a fost finalizat corpul B, Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței Domestice, iar la corpul A se lucrează la finisajele interiore și urmează să fie gata în septembrie 2023.

Zilele acestea, în clădirea principala se lucrează la structura de beton armat.

Aici am proiectat Banca de alimente a Bucureștiului, o nouă cantină socială și centrul de integrare socio-profesională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială, spune Horia Tomescu într-o postare pe Facebook.

Banca de Alimente a Bucureștiului

Pe fondul crizei creșterii prețurilor la produsele alimentare Banca de alimente reprezintă una din soluțiile de ajutorare imediată a persoanelor cu venituri foarte mici, ajutând la asigurare hranei pentru cei care nu își permit să își satisfacă nevoile alimentare de bază, explică Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

Totodată, prin această Bancă de alimente va fi redusă risipa alimentară. În România se risipesc aproximativ 6000 de tone de alimente pe zi, echivalentul unei porții de alimente pentru fiecare român, iar 2,2 miliarde de kg de alimente ajung în gropile de gunoi, punând presiune asupra mediului.

Cookies