„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”. Campanie lansată de Primăria Capitalei

08 oct. 2021
86 afișări
„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”. Campanie lansată de Primăria Capitalei
„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”. Campanie lansată de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București a lansat campania „Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”. Aceasta se desfășoară în perioada 15 octombrie 2021 - 15 martie 2022.

„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”. Campanie lansată de Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, împreună cu Asociația eLiberare.

Campanie de conștientizare a traficului de persoane

„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri” este denumirea campaniei de conștientizare a traficului de persoane.

Campania este realizată atât cu sprijinul Societății de Transport București S.A., cât și cu sprijinul Metrorex. Se adresează tuturor cetățenilor și are ca obiectiv:

  • conștientizarea și informarea corectă a cetățenilor cu privire la fenomenul traficului de persoane,
  • informarea cetățenilor cu privire la modul în care pot recunoaște un posibil caz în orașul în care trăiesc,
  • pașii pe care trebuie să-i facă oamenii pentru a anunța autoritățile competente.

Recomandăm și: “Fetițe dulci ca-n București în toată lumea nu găsești”. Capitala, orașul “grizetelor” și al saloanelor de masaj erotic, raiul clienților străini

Traficul de persoane a ajuns să fie sclavie modernă – oamenii ajung să profite de pe urma controlului și exploatării altor persoane. Acest fenomen este foarte întâlnit în România, dar este și ferit de ochii lumii.

„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”

„Lupta împotriva traficului de persoane este una dintre prioritățile mandatului meu în domeniul social.”, a declarat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

De asemenea, Horia Tomescu îi îndeamnă pe bucureșteni să se informeze și să apeleze la numere de telefon puse la dispoziție de autorități, pentru a sesiza orice suspiciune de trafic de persoane.

„Un simplu telefon poate salva o viață”, a mai spus viceprimarul Capitalei.

Recomandăm și: Complicata viață politică a lui Nicușor Dan. Începe ziua și săptămâna cu ultimatum de la Ciucu, primarul de la 6 și șeful liberalilor din București: Nu mai poate continua așa! 

Începând cu jumătatea lunii octombrie, pe ecranele aflate în stațiile de metrou, vor rula indicatori cu ajutorul cărora călătorii pot recunoaște posibile cazuri de exploatare sexuală, prin:

  • cerșetorie;
  • muncă forțată.

Călătorii vor avea la dispoziție și afișate: datele de contact ale Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, dar și datele de contact ale Asociației eLiberare, care pot prelua sesizările făcute de cetățeni.

De asemenea, bucureștenii care folosesc mijloacele de transport în comun, vor regăsi aceleași informații aflate pe afișele lipite în interiorul autobuzelor și troleibuzelor din București.

Cookies