Viceprimarul Sectorului 3, amenințat că i se va turna pământ în cap pe un șantier din Capitală. Acesta ceruse autorizația lucrării | VIDEO

16 aug. 2021
427 Afișari
Viceprimarul Sectorului 3, amenințat că i se va turna pământ în cap pe un șantier din Capitală. Acesta ceruse autorizația lucrării | VIDEO
Viceprimarul Sectorului 3, amenințat că i se va turna pământ în cap pe un șantier din Capitală. Acesta ceruse autorizația lucrării | VIDEO. Sursa foto: Bucureștiul meu Drag

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a declarat că mai mulți muncitori care lucrau pentru o societate deținută majoritar de părinții primarului de sector, Robert Negoiță, au devenit extrem de ostili în momentul în care acesta le-a cerut autorizația pentru lucrări. Mai mult, acesta susține că a fost amenințat că i se va turna pământ în cap. În acest sens, Judele a depus o plângere penală.

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, a ținut o conferință de presă în cadrul căreia a discutat despre un eveniment care l-ar fi făcut să depună luni dimineață la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 o plângere penală îndreptată către o firmă care ar fi beneficiat de un șantier ilegal, potrivit Agerpres.

Viceprimarul Sectorului 3 s-a deplasat la fața locului în urma reclamațiilor venite de la cetățeni

Această firmă este deținută majoritar de către Iliuță și Lidia Negoiță, părinții primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Plângerea a fost făcută pe temeiul de intimidare și pentru că acesta susține că muncitorii i-au pus viața în pericol.

Lucian Judele a precizat că întâmplarea s-a produs săptămâna trecută, și a ajuns la fața locului la recomandare cetățenilor din zonă, care aveau suspiciuni în legătură cu cadrul legal al lucrărilor.

„După tragedia care a avut loc pe 2 august, orice om normal la cap îşi imaginează că lucrările ilegale în Sectorul 3 s-au oprit, că atât pentru primar cât şi ceilalţi responsabili prioritatea zero este să se asigure că muncitorii lucrează pe şantiere legale şi au acele echipament de protecţie, că normele de securitatea muncii sunt îndeplinite.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Luni, săptămâna trecută, am fost înştiinţat de nişte cetăţeni că aici (bulevardul Theodor Pallady nr. 45D, n.r.) se desfăşoară lucrări, având suspiciunea că ar fi ilegale”, a precizat Judele.

Judele le-a cerut muncitorilor autorizația după ce șantierul nu avea panou informativ

Primul semnal de alarmă a fost acela că șantierul de pe Bd. Theodor Pallady nr. 45D nu prezenta niciun panou care să conțină informațiile elementare ale lucrărilor care aveau loc. Prin urmare, viceprimarul le-a cerut muncitorilor autorizația de lucru, moment în care aceștia ar fi devenit recalcitranți și l-au amenințat că îi vor turna pământ în cap cu excavatorul.

„În acel moment, când am cerut autorizaţia, reprezentanţii societăţii au devenit din ce în ce mai nervoşi, au dat nişte telefoane şi mi-au spus că am venit pe şantier cu lecţiile nefăcute, că dacă aş fi ştiut al cui este şantierul nu aş mai fi venit şi aş face foarte bine să părăsesc şantierul, înainte ca cel care conducea excavatorul să îmi toarne o cupă de pământ în cap.

Au dovedit peste puţine secunde că se ţin de cuvânt. I-au spus celui care conducea buldoexcavatorul să îşi continue treaba ca şi cum eu nu aş fi acolo. Pe deasupra capului meu au început să care, să ridice pământul, pământ care cădea pe mine.

În acel moment, evident, m-am îndepărtat de utilaje şi după ‘n’ telefoane date către administratorul societăţii Algorithm Construcţii mi-a răspuns cineva şi mi-a promis că o să îmi aducă un contract, contract în baza căruia maşinile, utilajele societăţii Algorithm Construcţii cărau pământ de pe acest teren din spatele meu”, a mai precizat viceprimarul Sectorului 3.

Lucian Judele a primit contractul, însă era nesemnat și fără număr de înregistrare

Viceprimarul Sectorului 3 a chemat la fața locului Poliția Locală și ISC, care au verificat șantierul și au măsurat groapa făcută de excavatoarele primăriei. Mai mult, deși acesta ar fi primit contractul promis, contractul nu ar fi fost semnat și nici nu ar fi avut număr de înregistrare.

„Spunea că dacă mai aştept încă o oră o să îl aducă la birou, semnat şi cu număr de înregistrare – pentru că el a fost semnat – dar aveau la ei doar acea variantă.

Am căzut de acord şi am plecat către birou. (…) Am ajuns la birou, am desfăcut acel contract şi am văzut că beneficiarul acestor lucrări era societatea Value Investor Expert SRL, societate deţinută în majoritate de către părinţii primarului Robert Sorin Negoiţă, Iliuţă şi Lidia Negoiţă. Deci în spatele meu există o lucrare cu maşinile primăriei pentru o societate deţinută de către primarul Robert Sorin Negoiţă.

Lucrare care nu avea în spate absolut niciun document, lucrare care, de altfel, luni, de când am fost aici, s-a şi oprit. Acum o săptămână era mare forfotă, odată la două-trei-patru minute ieşea câte o maşină plină de pământ de pe această poartă”, a mai adăugat viceprimarul Sectorului 2.

Iată conferința de presă ținută live, pe Facebook, de Lucian Judele:

Cookies