Viceprimarul Raicu: „PDL votează favorabil la propunerea lui Oprescu de a nu se mai organiza referendum”

de:
20 mai 2011
0 Afișari
Viceprimarul Raicu:

Viceprimarul Raicu a declarat că, dacă primarul general Sorin Oprescu va veni luni – când este programată să se desfăşoare şedinţa de CGMB, cu propunerea de a nu mai se mai organiza referendumul, PDL va vota în favoarea acesteia. „Aceasta ar însemna ca primarul general să vină cu o propunere de hotărâre prin care să se anuleze hotărârea CMGB de organizare a acestuia în 19 iunie şi cu un set de şapte întrebări”, a explicat Raicu, citat de realitatea.net.

Potrivit lui Raicu, anularea hotărârii s-ar impune pentru că bucureştenii nu sunt informaţi asupra obiectului referendumului, în condiţiile în care dezbaterile pe această temă din ultimele două săptămâni au deviat spre atacuri politice, unele la persoană. „Nu noi am avut iniţiativa referendumului, ci primarul a fost cel care l-a promovat în CGMB. Din cercetările noastre, doar 12% dintre bucureşteni sunt interesaţi de referendum şi probabil aceasta va fi şi prezenţa la vot”, a adăugat Mircea Raicu.

Pe de altă parte, şeful statului – Traian Băsescu a precizat joi că nici nu este nevoie de organizarea unui referendum pentru Legea Capitalei în condiţiile în care o astfel de decizie este luată de Parlament.

Șeful PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a făcut public săptămâna trecută proiectul PDL de modificare a Legii Administraţiei Publice Locale, care nu ţine cont de rezultatele referendumului ce ar urma să aibă loc în Capitală, proiectul fiind pe masa de lucru a parlamentarilor.

Legea Capitalei, susţinută de PDL, prevede desfiinţarea consiliilor locale de sector şi reducerea prerogativelor primarilor de sector. Pe 19 iunie este programat să se desfăşoare un referendum la nivelul Capitalei privind reorganizarea administrativă a municipiului

Cookies