SMART CITY

Viceprimarul Raicu: Bugetul propus de Oprescu este ilegal

„Proiectul de buget cu care vine domnul Oprescu în Consiliu este ilegal. Bugetul propus nu asigură necesarul de cheltuielile pentru serviciile de utilitate publică precum căldura, apa sau transportul. Este prevăzut la venituri 250 de milioane de lei din partea Guvernului. Se ştie însă că din acest an, conform legislaţiei europene, Guvernul nu mai are voie să acorde subvenşii. De asmenea, la venituri din închirieir sunt trecute 303 milioane, în condiţiile în care anul trecut s-au încasat 70 de milioane. Avem la bugetul propus un dezechilibru de 500 milioane de lei”, a declarat viceprimarul Mircea Raicu.

Grupul PDL din Consiliul General al Municipiului Bucure;ti va propune un amendament la proiectul de buget prin care se iau bani de la investiţii şi studii de fezabilitate pentru a finanţa RATB şi RADET. Amendamentul prevede inclusiv dispariţia a 235 de milioane din buegtul pentru stadionul Lia Manoliu.

„Economia pe care o realizăm este de 524 de milioane de lei, din care 400 milioane vor merge la RADET, iar 100 de milioane la RATB. Am luat de la Stadionul Lia Manoliu, dar acolo vor veni fonduri de la Guvern pentru a acoperi cheltuielile necesare”, a mai precizat viceprimarul.

„Sper să rămână la stadiul de proiect această propunere, pentru că altfel va fi grav pentru Bucureşti. La Lia Manoliu probabil că vor să îi dea până la urmă numele de Elena Udrea”, a declarat în replică, primarul general Sorin Oprescu.

Proiectul de buget va fi fi supus votului CGMB în şedinţa de luni.

Primăria Capitalei are pentru 2011 un buget general de 5.108.205.000 lei (1,2 miliarde de euro), potrivit proiectului de buget afişat pe site-ul instituţiei. 30% din acest buget, adică 1,5 miliarde de lei, va fi destinat obiectivelor de investiţii proprii. Cea mai mare parte din acest buget de investiţii, respectiv 1,28 miliarde de lei va fi destinată continuării lucrărilor deja începute, în timp ce doar 25,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru noi obiective de investiţii, iar 208 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiţii între care achiziţii de imobile, dotări independente sau studii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button