Viceprimarul Iovici: „De miercuri recurgem la amenzi pentru zăpada de pe trotuare”

de:
28 dec. 2010
0 Afișari
Viceprimarul Iovici:

În cursul dimineţii de marţi, inspectorii Primăriei se aflau pe teren pentru a-i avertiza pe comercianţii din Capitală asupra riscurilor pecuniare la care se expun, ăncepând de mâine, dacă nu înlătură zăpada de pe carosabilul din faţa unităţii. „Conform legii, în 24 de ore comercianţii au obligaţia să degajeze trotuarul. Inspecţia este la această oră pe teren şi îi atenţionează să cureţe trotuarele. De mâine dimineaţă vom recurge la amenzi dacă nu se conformează”, a declarat marţi dimineaţă la Realitatea TV viceprimarul Victor Iovici.

Edilul Capitalei a mai menţionat că zăpada căzută în Capitală, în ultimele 24 de ore, nu a creat probleme deosebite şoferilor bucureşteni, străzile din Bucureşti fiind „la negru” datorită materialului antiderapant împrăştiat pe principalele artere în cursul nopţii de luni spre marţi, sinf’gura preocupare în acest moment fiind doar degajarea trotuarelor.

„S-a lucrat cu mai mult de 250 de utilaje azi noapte. În cursul zilei le păstrăm la pasaje, rampe şi în zonele cu probleme unde le menţinem pentru siguranţă”, a completat Iovici care a adăugat că firmele de salubrizare au început să cureţe şi o parte din străduţele secundare din cartiere. „Se lucrează manual la rigolele de pe stradă pentru scurgerea apei pluviale”, a explicat viceprimarul Iovici.

Având în vedere că prognozele emise de meteorologi anunţă temperaturi scăzute în Capitală, Iovici a cerut operatorilor de salubritate să păstreze utilajele de deszăpezire în mai multe puncte fixe din Capitală pentru a putea interveni operativ pentru a preveni formarea poleiului. Acestea sunt amplasate în Piaţa Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa Chibrit, Pasajul Băneasa, Podul Pipera, Rondul Bucur Obor, Podul Fundeni, în Pantelimon la capătul tramvaiului 14, la rondul Doamna Ghica, la Universitate pe Bd. I.C. Brătianu, la rondul Alba Iulia, la rondul Baba Novac, pe Bd. Energeticienilor la capătul RATB,  la Mitropolie la capătul tramvaiului 32, pe str. Gheorghe Şincai la intrarea în Parcul Tineretului, pe Şos. Olteniţei la intersecţia cu Bd. Constantin Brâncoveanu, pe Şos Virtuţii la intersecţia cu Splaiul Independenţei, în Piaţa Leu, la Lujerului, şi în cartierul Drumul Taberei la Ceas.

Un nou comandament de deszăpezire a fost convocat de Primăria Capitalei, miercuri, la ora 10.30. Viceprimarul general a solicitat conducerii Administraţiei Străzilor să trimită echipele în teren pemtru a curăţa zăpada de pe semnele de circulaţie şi semafoare, iar Poliţiei Locale să identifice şi să transporte persoanele fără adăpost în spitale şi centrele puse la dispoziţie de municipalitate.

Cookies