Viceprimarul Capitalei vrea să-l facă pe David Popovici cetățean de onoare al Bucureștiului. Bucureștenii îi răspund: Între timp, poate faceți niște bazine de înot

22 iun. 2022
236 afișări
Viceprimarul Capitalei vrea să-l facă pe David Popovici cetățean de onoare al Bucureștiului. Bucureștenii îi răspund: Între timp, poate faceți niște bazine de înot
Viceprimarul Capitalei vrea să-l facă pe David Popovici cetățean de onoare al Bucureștiului. Bucureștenii îi răspund: Între timp, poate faceți niște bazine de înot | Sursă foto: Facebook-David Popovici

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat ieri, 21 iunie 2022, că va propune în cadrul primei Ședințe de Consiliu ce va avea loc că David Popovici să devină cetățean de onoare al Bucureștiului.

David Popovici, cetățean de onoare al Municipiului București

După ce ieri David Popovici, înotător în vârstă de doar 17 ani, s-a calificat în finala probei de 100 de metri la Campionatul Mondial de Natație, mai multe persoane publice și-au arătat aprecierea față de munca depusă de acesta.

Tânărul sportiv a încheiat cursa cu cel mai bun timp, de 47,13 secunde, stabilind astfel un nou record mondial al juniorilor.

Viceprimarul General Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat că la următoarea Ședință de Consiliu ce va avea loc, dorește să propună ca David Popovici să fie numit cetățean de onoare al Capitalei.

Ce părerea au bucureștenii despre propunere

Bucureștenii sunt de acord că acest titlu să îi fie acordat tânărului înotător. Cu toate astea, mulți dintre cei ce au văzut anunțul făcut de Stelian Bujduveanu sunt de părere că administrația publică trebuie mai întâi să se ocupe de construire de bazine olimpice astfel încât cei ce practică sporturi de natație să se poată antrena.

Iată câteva dintre comentariile lăsate la postarea făcută de viceprimar:

  • „Sper să condiționeze acceptul de construirea a cel puțin 5 piscine publice noi în oraș. Nu până în 2100, ci până în 2024.”
  • ”Mișto! Și mai mișto ar fi daca ați propune să se construiască câte o bază de antrenament în fiecare sector.„
  • „Dacă vine la pachet cu un proiect de a avea minim o piscina olimpica în fiecare sector din București ar fi și mai bine.”
  • „Eventual să faceți și o baza (sau mai multe) de natație, care să îi poarte numele.”
  • Dacă-l întrebați sigur o să vă spună că preferă o piscină olimpică, la standarde europene, asta ca să nu zică 6 măcar în București și câte una în marile orașe ale țării.
    Ce bine este când te mândrești cu performantele unui om, fără a-l ajuta cu nimic pentru a obține acele rezultate!

Acest gen de afirmații sunt predominante în secțiunea de comentarii a postării făcută de Bujduveanu.

La acest moment în București nu există foarte multe bazine olimpice de înot unde sportivii să se poată antrena. Cele mai mari cluburi sunt Dinamo, Steaua și Lia Manoliu, pe lângă acestea se mai adaugă câteva bazine din cadrul școlilor și bazinele private.

Cookies