Viceprimarii Capitalei Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont au fost revocaţi din funcţie

de:
30 iun. 2014
1 afișări
Viceprimarii Capitalei Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont au fost revocaţi din funcţie

UPDATE.  Lucian Iliescu (PDL) şi Richard Ghiţă Vicenţiu (PPDD) au fost aleşi viceprimari ai Capitalei, cu 28 de voturi pentru, dintre care unul a fost anulat. 

Grupul politic PSD, care are şi cel mai mare număr de consilieri din CGMB, nu a fost prezent la şedinţa de îndată în care s-a luat decizia de revocare din funcţie a celor doi viceprimari, membrii PSD plecând din sală după şedinţa ordinară. Astfel, decizia de revocare din funcţie a celor doi viceprimari s-a luat de cei 27 de consilieri generali rămaşi în sală, din care 24 de la PNL şi PDL şi trei de la PPDD. Cei trei consilieri PPDD, care s-au aliat luni cu consilierii generali de la PNL şi PDL, pentru a le asigura majoritatea necesară luării acestei decizii, sunt: Julia Zorcoczy, Richard Ghiţă Vicenţiu, Horaţiu Panaitescu.

Propunerile pentru ocuparea funcţiilor de viceprimar sunt: Lucian Iliescu şi Richard Ghiţă Vicenţiu. Consilierii generali urmează să stabilească prin vot nominal dacă propunerile vor fi acceptate. 

În plus, a fost propus ca preşedinte de şedinţă, pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie, consilierul general Mircea Raicu, membru PDL.

„S-a format o noua majoritate in Consiliul General. Aceasta majoritate isi propune sa sprijine toate proiectele pentru Bucuresti, isi propune sa ceara transparenta in cheltuirea banului public si, in general, ordine in ceea ce se intampla in Primarie. Cei doi viceprimari au fost eliberati din functie pentru ca s-a format o noua majoritate si, in mod normal, acea majoritate trebuie sa isi dea proprii reprezentanti ca viceprimari”, a spus Mircea Raicu.

„Era un lucru firesc, in conditiile in care noi, cei de la PNL, am anuntat deja, in urma cu doua luni, ca viceprimarul pe care l-am desemnat initial pentru aceasta functie, nu beneficia de sprijinul intregului grup de consilieri. Acest demers a venit ca urmare a evolutiei nesatisfacatoare, din punctul nostru de vedere, a activitatii desfasurate de domnul viceprimar (n.r. – Marcel Nicolaescu).”, a completat Cornel Pieptea, consilier PNL.

Întrebat dacă revocarea din funcţie a lui Marcel Nicolăescu a fost decisă pe motiv de incompetenţă, Pieptea a răspuns: „Nu am spus incompetenta, dar noi, ca liberali, asteptam mai mult de la un viceprimar, incepand de la vizibilitate, pana la proiecte sustinute si tot ceea ce inseamna, pana la urma, proiecte pentru bucuresteni.”

Raicu a subliniat, de asemenea, că schimbarea viceprimarilor nu ţine, neaparat, de incompetenta.„Este o treaba de democratie. „Primarul general le va stabili atributiile. Speram ca lucrul acesta sa se intample foarte curand.”, a spus acesta.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a fost revocat şi din funcţia de consilier general. Nicolaescu a plecat din PNL în luna martie şi s-a înscris în Organizaţia PSD Sector 5. Plecarea acestuia din PNL s-a produs în contextul în care liberalii doreau să-l schimbe din funcţia de viceprimar, după ce PNL Bucureşti a constatat că activitatea Executivului din Primăria Capitalei nu este una satisfăcătoare”.

Dan Darabont este membru PSD şi a fost primarul Sectorului 6 în perioada 2000-2004.

 „In sedinta viitoare vom avea 30 de mandate de consilieri generali. Acum avem 28 care sunt validate si pentru care s-a depus juramantul, ramanand ca doi colegi de-ai nostri, care sunt in concediu, sa-si depuna juramantul. Cei trei consilieri fac parte de azi din grupul nostru de consilieri generali. Noua majoritate va tine pana la sfarsitul mandatului”, a mai declarat Mircea Raicu în cadrul şedinţei CGMB.

Cookies