Viceprimarul Capitalei, foc și pară pe situația dintre cei doi șoferi de autobuz și tânăra în scaun cu rotile: Am solicitat STB ca în 24 de ore să îmi comunice rezultatele anchetei interne

20 iul. 2022
1717 Afișari
Viceprimarul Capitalei, foc și pară pe situația dintre cei doi șoferi de autobuz și tânăra în scaun cu rotile: Am solicitat STB ca în 24 de ore să îmi comunice rezultatele anchetei interne
Viceprimarul Capitalei, foc și pară pe situația dintre cei doi șoferi de autobuz și tânăra în scaun cu rotile: Am solicitat STB ca în 24 de ore să îmi comunice rezultatele anchetei interne. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Doi șoferi ai STB au umilit o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce în autobuz, iar în acest context, Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu vrea ca în 24 de ore să primească rezultatele anchetei interne declanșate de STB în acest caz.

Tot miercuri, la două zile după ce incidentul a fost relatat în spațiul public, STB a oferit un răspuns oficial referitor la comportamentul nepotrivit pe care l-au avut cei doi șoferi de autobuz.

Viceprimarul Capitalei, foc și pară pe situația dintre cei doi șoferi de autobuz și tânăra în scaun cu rotile

„Având în vedere informațiile apărute în presă privind modul în care doi dintre șoferii Societății de Transport București au reacționat în raport cu o persoană cu dizabilități, am solicitat STB ca în termen de 24 de ore să îmi comunice rezultatele anchetei interne declanșate în acest caz”, a transmis Viceprimarul Capitalei, miercuri – 20 iulie, într-o postare pe Facebook.

Stelian Bujduveanu spune ce ar urma să se întâmple, în cazul în care situația revoltătoare de la STB apărută în presă se confirmă: încetarea contractului de muncă și menținerea abaterii disciplinare pentru perioada maximă prevăzută de lege.

„(…) în situația în care se confirmă informațiile apărute în presă și lipsa sprijinului pentru o persoană care intră în categoria vulnerabilă a celor cu dizabilități, dar mai ales conduita injurioasă a celui de-al doilea șofer care a interacționat cu persoana reclamantă, se va impune încetarea contractului de muncă și menținerea abaterii disciplinare pentru perioada maximă prevăzută de lege”, explică Stelian Bujduveanu.

„Condamn ferm atitudinile de stradă”

Prestarea serviciului de transport public este o activitate dedicată locuitorilor Capitalei. În momentul în care apar abateri de la normele legale, acestea trebuie verificate. În cazul în care abaterile se dovedesc a fi reale, trebuie sancționate ca atare, spune Viceprimarul General al Capitalei.

„Condamn ferm atitudinile de stradă pe care unii angajați aleg să le manifeste și în exercitarea sarcinilor de serviciu!”, transmite Bujduveanu.

Progresul nu are cum să apară în momentul în care o conduită morală lipsește cu desăvârșire.

Cookies