Viceprimarul Capitalei, despre taxa parcărilor din zona 0: Are maximum 1.000 de locuri de parcare, cu un tarif exagerat

03 aug. 2022
743 Afișari
Viceprimarul Capitalei, despre taxa parcărilor din zona 0: Are maximum 1.000 de locuri de parcare, cu un tarif exagerat
Viceprimarul Capitalei, despre taxa parcărilor din zona 0: Are maximum 1.000 de locuri de parcare, cu un tarif exagerat. Sursa foto: Compania Municipală Parking București

Viceprimarul Capitalei a vorbit despre taxa parcărilor din zona 0. Stelian Bujduveanu vrea ca parcarea din centrul Bucureștiului să nu coste 10 lei pentru că această zonă „are maximum 1.000 de locuri de parcare, cu un tarif exagerat”.

Viceprimarul Capitalei spune că zona 0 are un tarif exagerat

Începând cu data de 15 august 2022, bucureștenii nu vor mai putea parca gratuit în centrul orașului, iar prețurile au fost deja stabilit și publicate de PMB.

Într-o intervenție la Euronews.ro, viceprimarul Capitalei a vorbit despre cea mai scumpă zonă de parcări din oraș – zona 0. Stelian Bujduveanu a declarat că își dorește ca taxa de 10 lei pentru parcarea în zona 0 să fie micșorată, pentru că această zonă are „maximum 1.000 de locuri de parcare”, iar tariful este „exagerat”.

Viceprimarul a declarat că șoferii care parchează în zona 0 a Bucureștiului ar putea plăti 5 lei (taxa din prezent), și nu 10 lei.

După ce a pregătit noile tarife de parcare și a împărțit fluturași-somație, Municipalitatea se gândește să comaseze zonele 0 și 1.

„Vorbim de un tarif rezonabil”

Stelian Bujduveanu spune că a discutat cu Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, dar și cu grupurile politice pentru renunțarea la zona 0. Viceprimarul crede că zona 0 poate fi comasată cu zona 1.

Șoferii care își vor face abonamente în zona centrală până la data de 1 ianuarie ar putea beneficia de o reducere considerabilă.

„Am avut discuții cu primarul general și cu grupurile politice să renunțăm la zona 0. Cred că putem comasa zona 0 cu zona 1. Vorbim de un tarif rezonabil, de cinci lei pe oră. Avem discuții ca până la 1 ianuarie să oferim un discount considerabil pentru cei care își fac abonamente în zona centrală. Intrăm într-o eră digitală, cu servicii de parking”, spune viceprimarul conform sursei citate.

Totodată, se ia în calcul tariful de 50 de lei pe lună pe timpul nopții pentru conducătorii auto care nu dețin un loc de parcare de la primăriile de sector.

„Vom propune și un tarif de noapte pentru cetățenii care nu beneficiază de locuri de parcare, din partea sectorului de reședință, un loc de parcare cu rezervare. 50 de lei pe lună a fost propunerea pe care am agreat-o cu primarul general. Vorbim de tarif identic cu parcarea de reședință de la sectoare, 19 și 7 dimineața”, a mai explicat Stelian Bujduveanu, Viceprimarul Capitalei pentru Euronews.ro.

Cookies