Viceprimarul Capitalei, despre linia 41: redevine cea mai rapidă, modernă și viabilă legătură dintre cartiere

10 sept. 2022
2345 Afișari
Viceprimarul Capitalei, despre linia 41: redevine cea mai rapidă, modernă și viabilă legătură dintre cartiere
Viceprimarul Capitalei, despre linia 41: redevine cea mai rapidă, modernă și viabilă legătură dintre cartiere. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Stelian Bujduveanu a vorbit despre prima linie de „metrou ușor” din București. Viceprimarul Capitalei îi anunță pe bucureșteni că linia 41 va redeveni cea mai rapidă, modernă și viabilă legătură dintre cartierele din Sectorul 6 cu nordul orașului.

Viceprimarul Capitalei a vorbit despre linia 41

Viceprimarul General al Capitalei spune despre linia 41 că este prima linie de „metrou ușor”.

„Linia 41 – prima linie de “metrou ușor” – redevine, din aceasta toamnă, cea mai rapidă, modernă și viabilă legătură dintre cartierele Drumul Taberei și Militari cu Nordul capitalei”, anunță Stelian Bujduveanu într-o postare pe Facebook.

Etapele de modernizare pentru linia 41:

  1. Au fost finalizate lucrările de reparații la calea de rulare.
  2. Au fost aduse în București primele tramvaie moderne, din lotul celor 100 comandate la Astra Arad.
  3. Urmează să fie finalizate lucrările de extindere a peroanelor, astfel încât noile tramvaie să preia călătorii în siguranță.

3 stații au fost deja finalizate vineri, 9 septembrie, cu două luni mai devreme. În prezent, au peroane extinse: stația Brașov, stația Orșova și stația Agronomiei, declară Viceprimarul Capitalei.

Lucrările de extindere a peroanelor au fost demarate la alte două stații: Cașin și Parc Drumul Taberei, urmând și stația Pod Ciurel.

„Noile stații ale liniei 41 vor avea și zonă de protecție pentru vreme rea, iar călătorii vor fi preluați de noile tramvaie de la Astra”, anunță Stelian Bujduveanu.

Valoarea lucrărilor

Nicușor Dan a anunțat la data de 21 iulie 2022 că a semnat contractul prin care Trustul de Clădiri Metropolitane se va ocupa de modernizarea unui număr de 14 peroane din cele 22 de pe linia 41. Celelalte 8 peroane fiind deja modernizate de Societatea de Transport București, declara la acea dată Primarul Capitalei.

„Valoarea lucrărilor este de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni”, a declarat Nicușor Dan.

Ce presupun lucrările:

  • extinderea în lățime a peroanelor,
  • accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilități,
  • instalarea de garduri de protecție pentru călători,
  • semne de circulație,
  • mobilier urban.
Cookies