Viceprimarul Bujduveanu anunță că ar fi găsit soluții pentru „Problema Greenfield”: giratoriu sub pod. Dar sub podul Otopeni a mai fost giratoriu, desființat în 2017

24 oct. 2023
5393 Afișari
Viceprimarul Bujduveanu anunță că ar fi găsit soluții pentru
Viceprimarul Bujduveanu anunță că ar fi găsit soluții pentru "Problema Greenfield": giratoriu sub pod. Dar sub podul Otopeni a mai fost giratoriu, desființat în 2017. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Viceprimarul Capitalei îi anunță pe locuitorii din cartierul Greenfield că au fost identificate noi soluții pentru decongestionarea traficului. Stelian Bujduveanu anunță că va fi reconfigurată circulația din zonă.

Viceprimarul Capitalei: Soluții pentru locuitorii din cartierul Greenfield!

Stelian Bujduveanu anunță că s-au găsit noi soluții de trafic pentru cei care locuiesc în cartierul Greenfield:

Soluții pentru locuitorii cartierului Greenfield!

Împreună cu Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, și cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere ), Cristian Pistol, am identificat noi soluții de trafic pentru locuitorii cartierului Greenfield, transmite Viceprimarul Capitalei într-o postare pe Facebook.

„Noi sensuri giratorii”

Viceprimarul Capitalei spune că circulația din zonă va fi reconfigurată: vor fi amplasate noi sensuri giratorii, astfel încât accesul în București să se realizeze rapid, prin viraj la stânga sub pod.

Corelăm datele pe care le avem cu studiile de trafic din zonă și, pe baza lor, finalizăm proiectul, a conchis Bujduveanu.

Ideea de sens giratoriu sub podul de la Otopeni nu este nouă. Acolo a existat unul și a fost desființat în anul 2017. În aprilie 2017, CNAIR îi anunța pe șoferi că, împreună cu Poliția Rutieră, a început să sistematizeze accesul din DN1 în Centura Capitalei. Astfel, acel sens giratoriu de sub podul de la Otopeni a fost desființat pentru a se elimina virajul la stânga peste fluxurile de trafic.

Accesul în cartierul Greenfield

Primarul Capitalei declara pe 9 ianuarie 2023 că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa, însă este de acord cu soluția provizorie pentru traversarea pădurii pe drumul forestier. Aceasta fiind soluție de avarie până în momentul în care vor fi construite ieșiri definitive în șoseaua de centură. De asemenea, Nicușor Dan și-a exprimat „toată susținerea” pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură.

În septembrie 2023, Nicușor Dan a transmis că Ministerul Mediului nu este de acord cu administrarea temporară de către PMB a drumului forestier din pădurea Băneasa, potrivit hotnews.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Greenfield nu prea are căi de acces, dar va avea stații STB. TPBI: Stațiile „Cartier Greenfield” se înființează la capătul liniilor 203 și 204

Cookies