Viceprimarii Sectorului 6 cer construirea unei creșe pe bulevardul Iuliu Maniu. Propunere pentru CGMB

13 apr. 2021
41 Afișari
Viceprimarii Sectorului 6 cer construirea unei creșe pe bulevardul Iuliu Maniu. Propunere pentru CGMB

Viceprimarii Sectorului 6 Alexandru Gâdiuţă şi Mihaela Ştefan vor construirea unei creşe pe bulevardul Iuliu Maniu, un proiect de hotărâre în acest sens fiind pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi.VU

„Se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a terenului situat în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 11B (…) în vederea construirii unei creşe”, prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, se abrogă o hotărâre din 2019 a Consiliului Local prin care terenul era solicitat CGMB în administrare pentru edificarea unui lăcaş de cult ortodox.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, în ultimii ani, odată cu dezvoltarea imobiliară accelerată la nivelul Sectorului 6, fără o susţinere de dezvoltare a infrastructurii de servicii publice, educaţionale şi sociale, se înregistrează o dublare a numărului de cereri de înscriere la creşe în special în zona cartierului Militari, o zonă din puncte de vedere tradiţional aglomerată, dar şi la periferia celorlalte cartiere ale Sectorului, unde boom-ul imobiliar a condus la o presiune acută asupra serviciilor socio-educaţionale pentru copii.

În anul 2019 statisticile arată că un număr de 17.933 de copii cu vârsta de până în 4 ani aveau domiciliul pe raza Sectorului 6, în timp ce numărul de locuri de la creşele de stat şi private era de sub 8% din numărul total al copiilor cu vârsta de până la trei ani, conform evidenţelor DGASPC Sector 6.

La finalul anului 2019 au fost înregistrate 2.841 de cereri în aşteptare pentru creşele de stat. În martie 2021 în centrele de zi de tip creşă aflate în administrarea DGASPC Sector 6 erau 3.257 de cereri în aşteptare.

Terenul de circa 2.250 mp de pe bd. Iuliu Maniu nr. 11B îndeplineşte condiţiile necesare pentru construirea unei creşe, mai prevede referatul de aprobare.

Cookies