LA MINE-N CARTIER

Viceprimar Primăria Generală: 80% din reţeaua de termoficare nu rezistă la iarnă

„Din punct de vedere tehnic, reţeaua nu va rezista şi în iarna următoare. Există risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se încadrează peste 80% din reţea, care are o vechime de peste 20 de ani”, a spus Pieptea, citat de romanialibera.ro.

El a spus că, în aceste condiţii, în iarna următoare bucureştenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de încălzire.

Pieptea a precizat că RADET se află într-o „situaţie gravă”, fiind „în prag de faliment” şi „în colaps financiar”, existând îndeplinite chiar şi condiţiile pentru declaşarea procedurii de insolvenţă.

„Situaţia e extrem de gravă. În această iarnă au fost patru avarii majore care au afectat câte două sectoare şi sute de mii de bucureşteni. Agent terminc nu a ajuns la populaţie la parametrii contractuali”, a spus Pieptea.

El le-a cerut premierului Victor Ponta şi primarului general Sorin Oprescu să-şi respecte promisiunile făcute bucureştenilor în ceea ce priveşte această temă a încălzirii centralizate privind finanţarea RADET şi transformarea rapidă a regiei în societate.

Pieptea a spus că Ponta şi Oprescu par să nu înţeleagă faptul că principala cauză a acestei situaţii e legată de subfinanţarea RADET.

„Îi somez pe Victor Ponta şi Sorin Oprescu să-şi respecte obligaţiile asumate, să ducă la îndeplinirea memorandumului privind fuziunea RADET cu ELCEN”, a spus Pieptea.

El a arătat că grupul PNL din cadrul CGMB propune, pentru rezolvarea acestei situaţii, ca lucrările la reţeau de termoficare să se acă direct de Primărie, fără a livra banii la RADET, începând din acest an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button