Viceprimari noi la Primăria Capitalei

de:
11 iul. 2012
0 afișări
Viceprimari noi la Primăria Capitalei

Noii viceprimari ai Capitalei au fost votați, miercuri, în ședința de Consiliu General a Municipiului București (CGMB),  la care au participat 47 de consilieri generali. 

Unul dintre posturile de vice la Capitală va fi ocupat de Marcel Nicolaescu, secretarul general adjunct al PNL, acesta fiind propus de altfel de grupul PNL-PC din Consiliu. Nicolaescu a înregistrat 34 de voturi favorabile și 11 abțineri, din totalul celor 45 de voturi valabil exprimate. 

Cel de-al doilea fotoliu de viceprimar i-a revenit lui Dan Darabont (PSD), fost primar al Sectorului 6, în mandatul 2000-2004. Darabont a fost votat de 33 de consilieri generali, 12 abținându-se de la vot. 

”Sperăm că de data asta vom contribui la funcționarea CGMB astfel încât, împreună cu primarul general, să reușim cât mai repede să rezolvăm prioritățile pe care cetățenii le solicită din punct de vedere administrativ. Prioritățile le stabilește agenda cetățeanului, iar proiectele care vin spre aprobare în Consiliul General sunt promovate de către domnul primar general”, a spus Dan Darabont, la numirea sa în funcție.

Cât îl priveşte pe Darabont, nominalizarea sa de către PSD a fost considerată o „mişcare anti-Vanghelie”. „PSD nu mai doreşte ca Vanghelie să-şi facă jocurile în CGMB”, au declarat, la jumătatea lunii trecute, surse din Consiliu. 

”Cu o experiență de care sunt mândru, de peste 30 de ani în administrarea unor companii naționale, trec din administrarea unor companii importante în administrația publică, unde cred că am capacitatea de a pune în aplicare un management performant. Este momentul ca această echipă pe care o punem în jurul primarului general, să aibă și performanțe. Sperăm ca în viitoarea ședință extraordinară să deblocăm urgențele și mă gândesc la continuarea lucrărilor care sunt deja pe flux, în special cele care crează o pâlnie în fluidizarea traficului în București. Aici remarc faptul că o prioritate pentru Primărie va fi Pasajul de la Piața Scânteii (n.r. – Piața Presei), care crează un dop în trafic după ce venim foarte bine dinspre Ploiești, pe Pasajul Băneasa, Pasajul Mihai Bravu, Străpungerea de la Splaiul Independenței-Ciurel-A1. Cu siguranță, cred că autostrada suspendată se va și realiza. Acum, mai mult ca oricând, primarul general are majoritate solidă și putere de decizie pentru a crea această autostradă suspendată care va fluidiza cu adevărat traficul din București. Cred că în prima parte a anului 2016 va fi pusă în funcțiune. Însă, la următoarea întâlnire a Consiliului voi putea da date realiste despre proiectele bucureștenilor”, a declarat, Marcel Nicolaescu, cu ocazia alegerii sale ca viceprimar al Capitalei.

Marcel Nicolaescu a fost 15 ani director la Romtelecom, patru ani director executiv la Poșta Română, iar din 2005 și până în prezent a ocupat funcția de director general la Societatea Națională a Sării SA.

Alegerea lui Darabont şi Nicolaescu a fost agreată de USL şi cu primarul Sorin Oprescu care urmează să delege atribuții noilor viceprimari la preluarea mandatului. 

În CGMB, USL are 55,65%. Astfel, PSD are 18 mandate, PNL 15 mandate, PC patru, PDL 11 mandate, iar PPDD şapte.

Autostrada suspendată și câinii vagabonzi, prioritățile lui Oprescu

”După-amiază, cei doi viceprimari vor primi delegațiile pentru domeniile respective. Joi, în comunicatul pe care îl vom da se vor preciza domeniile de care răspund cei doi viceprimari, cu responsabilități directe, cu speranța că lucrurile vor intra în normal, la București, după o perioadă lungă de timp. Săptămâna viitoare voi prezenta Consiliului General tot programul pentru patru ani, cu proiectele mari ale Bucureștiului, care să fie sursele financiare și îl voi trece, încă o dată, prin discuția și aprobarea lor, dar cu celeritate, ca să putem pleca cu toții la drum în cunoștință de cauză. Dorim să realizăm Inelul Median al Nordului (nr. – autostrada suspendată), care va fi făcut prin parteneriat public-privat și nu vom cheltui niciun leu din bugetul administrației locale, iar cel de-al doilea proiect de urgență este strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi. Am promis bucureștenilor, am început. Nu prea sunt eu mulțumit de numărul câinilor și al haitelor desființate și sper ca în luna septembrie cetățenii să simtă efectele benefice. Avem unde să-i ducem, să-i îngrijim. Este un loc asigurat și monitorizat”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-șef a anunțat că, în cursul săptămânii viitoare, până când vor ajunge banii prevăzuți pentru referendum, vor fi alocate, din bugetul Primăriei Capitalei, sumele necesare începerii organizării alegerilor pentru demiterea președintelui.

Tot miercuri, Oprescu a declarat că se va ocupa și de strategia de salubrizare a Bucureștiului. ”Odată depășită partea formală, de aprobare a Consiliului General, suntem pregătiți ca, la începutul toamnei, să intrăm în procedurile de licitații pentru salubrizare”, a spus edilul-șef. 

Cookies