ARHIVA B365

Vicepreşedintele CJ Constanţa: Nu avem fonduri pentru salvamari în acest sezon estival

„Am cerut şi am făcut demersuri pentru activitatea de salvamar din judeţul Constanţa. Deocamdată nu am primit niciun răspuns pozitiv. Am primit un răspuns prin care ni se spune că trebuie să asigurăm din fonduri proprii, neavând bani…asta e situaţia”, a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţei.

El a precizat că, în anii trecuţi, pentru activitatea salvamarilor pe întreg litoralul a fost necesară suma de 4 milioane de lei pe an, scrie Mediafax.

În acest context, Cristinel Dragomir a afirmat că nu ştie cum s-ar putea rezolva această situaţie şi nici dacă în această vară vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a spus că, tot din cauza lipsei fondurilor, sunt şanse reduse ca Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia să fie reluat.

„Având în vedere situaţia financiară a Consiliului Judeţean astăzi şansele sunt zero. Dacă există un sprijin din altă parte, al Guvernului sau dacă găsim resursa se poate ţine festivalul”, a explicat Cristinel Dragomir.

Ultima ediţie a festivalului de la Mamaia a avut loc în 2012. În 2013, evenimentul nu a avut loc pentru că nu a existat finanţare.

Şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa de luni a fost condusă de către Cristinel Dragomir, vicepreşedintele instituţiei, care a preluat toate atribuţiile preşedintelui Nicușor Constantinescu, plecat la tratament în SUA.

Serviciul de salvamar este asigurat între 1 iunie şi 15 septembrie. În anii trecuţi, plata salvamarilor era făcută din fonduri guvernamentale. Chiar şi aşa însă banii erau alocaţi cu întârziere, iar salvamarii au ameninţat aproape în fiecare vară că intră în grevă dacă nu primesc sumele cuvenite. De regulă, situaţia lor se rezolva cam după jumătatea sezonului estival.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button