ARHIVA B365

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu, URMĂRIT PENAL de DNA

Procurorii DNA anunţă că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Motreanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, pentru folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de banil.

Conform procurorilor, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală (denunțător în prezenta cauză) a pretins și primit de la altă persoană o mită de aproape 1 milion euro, pentru a-l sprijini  în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate.

Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

♦♦♦

DNA a demarat, pe 3 aprilie, urmarirea penala a lui George Scutaru, fost consilier, pentru scurta vreme, al actualului presedinte Klaus Iohannis. Scutaru, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, este acuzat de complicitate la luare de mita si spalarea banilor.

In ordonanta procurorilor se arata ca exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala – denuntator in aceasta cauza – a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button